Szabad felhasználású személyi kölcsön

  2018. augusztus 16.

A lakosság egyre bátrabban vág bele a hitelfelvételbe, és egyre szélesebb körben vesznek fel újabb és újabb hiteleket az emberek. Az egyik legnépszerűbb hiteltípus napjainkban a szabad felhasználású személyi kölcsön. A személyi kölcsön népszerűsége azért is szárnyalhat, mert ingatlanfedezet nem szükséges felvételéhez, így nem fenyegeti a hitelfelvevőket a lakásuk elvesztésének veszélye, illetve a hitelösszeg szabadon felhasználható, vagyis arra költi, amire csak szeretné. Az is a személyi kölcsön felé viszi a lakosságot, hogy a szabad felhasználású személyi kölcsön kamata jelenleg egészen alacsony, és attól tartva, hogy ez negatív irányú változást eredményezhet a jövőben, vagyis emelkedik, inkább most vesznek fel hitelt az emberek. A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát.

 

A szabad felhasználású személyi kölcsön néhány százezer forinttól, több millió forintig igényelhető. A hitelhez nagyon könnyű hozzájutni, mert a személyi kölcsön feltételei nagyon egyszerűek, akár 24 óra alatt is megkaphatja a gyors személyi kölcsönt. A könnyű pénzhez jutás sokakat meggondolatlan hitelfelvételbe sodorhat, ezért érdemes alaposan megtervezni, mekkora összegre van valójában szüksége, és azt tényleg vissza tudja-e fizetni.

 

Mivel a szabad felhasználású személyi kölcsön jövedelem alapú, a bank első sorban a havi igazolt bérét fogja megvizsgálni. Minél magasabb munkabért tud igazolni, annál kedvezőbb konstrukcióhoz juthat. A szabályozás értelmében csak akkora hitelt kaphat magánszemély, amelynek törlesztőrészlete nem haladja meg a havi jövedelem 50%-át 400.000 Ft nettó jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-át. A tapasztalatok szerint a bankok ennél még szigorúbbak, csak a kereset 35-40%-áig engedik elmenni a törlesztőt. Fontos, hogy ebbe a számba minden törlesztenivaló beleszámít, ennek tudatában érdemes végiggondolnia, hogy valóban hitelképes-e, és tudja-e majd fizetni a törlesztőt a jövőben.

 

A szabad felhasználású személyi kölcsön teljes szabadságot biztosít Önnek, hiszen a kölcsön összegét bármire felhasználhatja. Legyen az lakásvásárlás vagy felújítás, autóvásárlás, családi esemény, utazás, orvosi kezelés, stb. Ráadásul ezt a széles körű felhasználást semmilyen módon nem kell igazolni, mert mint azt a hitel neve is mutatja, szabad felhasználású személyi kölcsön.

 


hirdetés

Szabad felhasználású személyi kölcsön – Legfőbb jellemzők

 • forint alapú, árfolyamkockázat nincs
 • kényelmes, az Önnek legmegfelelőbb módon igényelhető
 • alacsony induló költségek
 • biztonságos, fix kamat a teljes futamidő alatt
 • személyre szabható, választható hitelösszeg
 • rugalmas futamidő
 • kezes és ingatlanfedezet nélkül igényelhető
 • akár néhány óra alatt hozzájuthat
 • gyors, egyszerű igénylés
 • biztonsága érdekében hitelfedezeti biztosítás köthető

 

A lakosság számára azért vonzó a szabad felhasználású személyi kölcsön, mert a jelenlegi szabályozás szerint tényleg semmilyen konkrét hitelcélt nem kell megjelölni felvétele esetén. Annak ellenére, hogy teljesen kötetlen, az e célra felvett kölcsön felhasználása, mégis van pár jellemző mögöttes hitelcél.

 

Szabad felhasználású személyi kölcsön – Leggyakoribb felhasználás

 • tartós fogyasztási cikk vásárlása, abban az esetben, ha jobban megéri szabad felhasználású hitelből finanszírozni azt, mintha kifejezetten a vásárlásra felvett hitelből tenné
 • rosszabb kondíciójú hitelek kiváltása
 • lakásfelújítás
 • önerőként szolgálhat egy ingatlan megvásárlásához

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...