Spóroljon tízezreket hitele visszafizetésén!

  2019. március 28.

Az alacsony hitelkamatoknak köszönhetően sokan vettek fel hitelt az elmúlt időszakban. A könnyű hitelhez jutásnak is megvan a hátránya, ugyanis jó néhányan adósságokat halmoztak fel. Könnyű összeszedni több kisebb hitelből egészen nagy adósságot. Sokan rosszul mérik fel anyagi kapacitásukat, és úgy gondolják, hogy azt a néhány felvett hitelt könnyedén fizetni tudják majd. A legtöbb esetben ez nem így van, és a hitelfelvevők adóssága egyre csak nő. Nem mindegy, hogyan kezdi tartozásai rendezését. Van néhány ötletünk, amelyek hosszú távon kifizetődők lehetnek. Spóroljon tízezreket hitele visszafizetésén! Akinek több hitele van, nehezen tudja követni, hogy mikor, hova, mennyit kell fizetni. Ha unja már, hogy bevételei jelentős részét törlesztőrészletekre költi, akkor egy jól megválasztott stratégiára lesz szüksége.

 

A hitelek rendezését érdemes a kisebbek visszafizetésével kezdeni, majd a nagyobbakkal folytatni. A visszafizetés után felszabaduló havi összeget aztán a következő kölcsön törlesztésére fordíthatja. Hogy sikeres legyen a hitelek visszafizetése, pontosan tudnia kell, hogy hol, milyen hitele van, illetve annak részleteit, vagyis, hogy mekkora kamatot fizet, illetve, hogy mekkora a THM? Ha ezek megvannak, érdemes egy listát készíteni, amelyen a legkisebbtől a legnagyobbig minden kölcsön szerepel.

A kisebb összegű hitelek általában a hitelkártya-, gyorskölcsön- vagy valamilyen folyószámlahitel-tartozások, amelyek jellemzően a legmagasabb kamattal rendelkeznek. Ha megvan, melyik kölcsönnel kezdi a hitelek rendezését, próbálja meg a lehető legtöbbet visszafizetni, akár a törlesztőrészleten felüli előtörlesztéssel. Ami fontos tudni, hogy az előtörlesztésnek egyes esetekben díja van. A többi kölcsönre csak annyit költsön, amennyi a minimum. Ha van rá lehetősége annyit fizessen, hogy elkerülje a büntetőkamatot, de legalább azt a minimumot törlessze, amitől még nem lesz nagyobb baj, például, hogy felkerül a KHR negatív listájára.

 


hirdetés

Hogy a lehető leghamarabb megszabaduljon a kölcsönöktől, tegyen meg mindent ennek érdekében. Próbáljon minél kevesebb pénzt felesleges dolgokra költeni, inkább tegye félre. Sok apróságon rengeteg tud spórolni, és ez nem kíván egyebet, minthogy változtasson néhány szokásán. Ha az első tartozás kipipálva, jöhet a következő. Azt a pénzt, amit eddig fizetett a már rendezett kölcsönre, törlessze rendszeresen a lista következő elemébe. Célszerű ezt a folyamatot addig ismételni, míg minden hitele megszűnik.

 

A fent említetten kívül, más megoldás is létezik. Az adósságrendezés nagyon hatékony lehet, de ennek ellenére még mindig nem használják ki elegen. Pedig éppen akkor lehet nagyon hasznos, ha több, drágább hitele is van és kezd elveszni a sok adósságba. A hitelkiváltás lényege, hogy a meglévőknél egy kedvezőbb kölcsönt vesz fel akkora összegben, hogy kifizethesse belőle a többit. Így megszabadul hiteleitől és a költségeken is csökkent. Persze a hitelkiváltó hitel feltétele szintén egy jövedelemvizsgálat, amelynek meg kell felelnie.

 

A legjobb adósságrendező hitel felkutatásában segítségére lehet a Hitelmax hitelkalkulátora. Amellett, hogy egy reális összképet ad a hitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert nem kell végigjárnia az összes bankot, hanem, csak a választott pénzintézethez kell bemennie. A kalkulátor használata egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...