Spórolni nem egyszerű dolog!

  2017. február 27.

Spórolni nem egyszerű dolog, igényel némi elszántságot, tervezést. Kis odafigyeléssel azonban akár nagyobb összegeket is megtakaríthat. Nem csak kiadásai lefaragásával foghatja meg a pénzt. Rengeteg módszer áll rendelkezésére, aminek csak saját kreativitása szab határt. Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segíthetnek Önnek, hogy közelebb kerüljön álmaihoz. Ezek között biztosan talál olyat, amellyel megtakaríthatja a kívánt összeget.

 

Spórolni nem egyszerű dolog! Spórolási tippek:

 • Fontos, hogy legyenek pénzügyi céljai. Mi az amire gyűjti a pénzt? Érdemes ezeket feljegyezni, sorbaállítani, és határídőt szabni nekik. Majd ha ez megvan, elkezdhet dolgozni rajtuk. A legjobb, ha azonnal kezdi a megtakarítást, nem várja meg a következő hónapot.
 • Minden hónapban, a hónap elején különítse el a megtakarításokra szánt összeget, mert előfordulhat, hogy a hó végé már nem lesz miből.
 • Kövesse nyomon pénzforgalmát! Minden hónapban jegyezze le mire költ. Ez nagyon fontos, ne felejtse el felírni a jelentéktelennek tűnő pénzmozgásokat sem.
 • Jegyezze fel számlái fizetési határidejét, hogy időben be tudja fizetni azokat, így nem kell feleslegesen a késedelmi kamatokra költeni.
 • Évente érdemes átnézni biztosításait, főként a Kötelező-Gépjármű Felelősségbiztosítást (KGFB) és a Lakásbiztosítást. Éves szinten több 10000 Ft-ot is spórolhat ezzel a lépéssel.
 • Ha esetleg több hitele van, rendezheti adósságait adósságrendező hitellel.
 • Hasznos lehet, ha külön számlán tartja a megtakarított összeget.
 • Érdemes körülnézni a bankok között, hogy biztosan a legjobb helyen bankol-e. Megfelelőek-e a banki költségek, közel van-e a bankfiók, van-e ATM lakóhelye, vagy munkahelye közelében.
 • Legyen pénzügyileg művelt. Olvasson a témához kapcsolódó cikkeket, könyveket.
 • Amit lehet fizessen bankkártyával, hogy beleférjen a törvényileg garantált ingyenes készpénzfelvételbe. Ugyanis a készpénzfelvétel drága mulatság lehet, amit érdemes elkerülni. Amennyiben mindenképp készpénzre van szüksége, a saját bankja ATM-jét válassza.

 

Spórolni nem egyszerű dolog! Fontos!

Mindig a célnak megfelelően takarékoskodjon:

 • Ha például lakáscélra gyűjt, erre kiváló a lakástakarék-pénztár. Segít, hogy egy nagyobb összeget összegyűjtsön saját erejéből, és az állam, még jutalmazza is, 30%-os támogatással.
 • Amennyiben nem kifejezetten lakáscélra szeretne pénzt félretenni, hanem egyéb céljai eléréséhez, érdemes a bankbetétekről tájékozódni, mert a kamatok között eltérések lehetnek.

Bármely formáját is választja a megtakarításoknak, ha elég körültekintő, biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet.

 

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...