Készpénzfelvétel ATM-ből

  2017. június 29.

Ha nem áll rendelkezésünkre megfelelő összegű készpénz, bankszámlánkról kell levenni. Ebben az esetben egy banki ATM-hez megyünk bankkártyánkkal, ám sokan nem tudják hogy ATM függő, hogy mennyibe kerül a készpénz felvétele. Vannak olyan bankok, ahol teljesen díjmentes, ám vannak olyanok is, ahol több ezer forintot kell fizetni 100.000  Ft felvétele esetén. A készpénzfelvétel ATM-ből nem egy bonyolult folyamat, de nem árt azért, ha óvatos.

 

Készpénzfelvétel ATM-ből

Melyik bankhoz tartozó ATM-be menjük?

Nem mindegy, hogy a saját bankunkhoz tartozó ATM-be megyünk, vagy egy idegen bankéba, hiszen a legtöbb esetben a saját bankból történő készpénzfelvételt az első pár alkalommal ingyen megtehetjük, a más bankhoz tartozó ATM viszont plusz díjat számol fel a műveletért. 

 

Felvenni kívánt pénz összege

Sokat számít, hogy a kártyáról mennyi pénzt kívánunk levenni, hiszen a pénztári készpénzfelvétel költsége általában a felvett összeg 0,2-0,7%-a, így 1.000.000 Ft esetén akár 7-8 ezer forintot is levonhatnak.

 

Nem mindegy, hogy Magyarországon, vagy külföldön használjuk bankkártyánkat!

Magyarországon a számlavezető bankunktól akár ingyen is fel tudunk venni pénzt. Ha külföldön használjuk bankkártyánkat, figyeljünk, mert több országban a kereskedőnek joga van a kártyahasználat költségét továbbhárítani a vásárlóra, tehát ha bankkártyával fizet megeshet, hogy plusz 5% költséget számolnak fel. Ha eurós folyószámlánk van, és az adott övezetben vesszük fel a pénzünket, akkor nem történik valutaváltás, viszont amint a valuta pénzneme eltér a tranzakció devizanemétől, automatikusan átváltják a pénznemet a bank napi valutaárfolyama szerint (fizetés, készpénzfelvétel esetén is). Ha külföldi kártyánkat szeretnénk itthon használni, sajnos ugyanúgy tranzakciós díjat számítanak fel minden vásárlásnál és készpénzfelvételnél. Külföldre utazás előtt, mindenképpen érdemes utánajárnunk ezeknek a költségeknek, hogy ne érjen bennünket váratlan meglepetés. Magyarországon a bankkártyával történő fizetés díjmentes, így ha tehetjük inkább azzal fizessünk, hogy minél kevesebbszer kelljen ATM-ből készpénzt felvennünk. 
 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...