Spóroljon a nyaralásra!

  2017. május 12.

Az egész éves munka és kötelezettségek miatt, nyáron mindenki vágyik egy hosszabb pihenésre, vakációra. Sajnos megtakarítás nélkül kevesen jutnak el olyan helyekre, ahova igazán vágynak. Ezért szedtünk össze néhány tippet, melyet akár év közben is alkalmazhat, hogy hogyan spóroljon a nyaralásra. Sokan csak nyáron kapnak észbe, mikor már nyakukon a nyaralás, hogy nincs elegendő pénzük, a vágyott helyre eljutni. 

 


hirdetés

Spóroljon a nyaralásra! - Ime néhány tipp!

Válasszon ki egy kis méretű dobozt, perselyt, vagy akár egy befőttes üveg is megfelelő a célra, és helyezze ki egy olyan helyre ami nincs mindig szem előtt. Egy polc teteje kiváló választás lehet. Dobja bele a vásárlásokból a visszajárót, vagy csak aprópénzeket, és időnként borítsa ki. Meg fog lepődni, hogy milyen szépen gyűlik a vakációra szánt pénz.

 

Időben válassza ki, hogy hova szeretne utazni és járjon utána az ottani áraknak. Sok esetben egy messze lévő üdülőparadicsomba tartó repülőjegy drágább, mint egy közeli tengerpart, ám az ottlét sokkal olcsóbb. Például a horvátországi árak igen magasak ahhoz képest, hogy a szomszédos országba kell csak átmenni. Ám, ha egy távolabbi kissebb szigetre látogat el, vagy például Afrikába, ott az ételek, szállás, a mindennapi élet meglepően alacsony. 

 

Az utazás módját is érdemes többször átgondolni, hiszen általában a busszal történő kiutazás a legolcsóbb. Az utazási irodák a kedvelt országokba számos utat szerveznek, így sok a választási lehetőség. Aki nem szereti a buszokat, utazhat vonaton, vagy akár dönthet a repülőgép mellett is, ami a legkényelmesebb, és nem utolsó sorban a leggyorsabb. Napjainkban egy fapados járat már elérhető áron van. Egy időben megvásárolt repülőjeggyel, akár még olcsóbban is kijöhet, mintha busszal, autóval vagy akár vonattal menne a vakációra. 

 

Ha már megvan az uticél, és hogy hány napot fog ott tölteni, akkor már kikalkulálható, hogy összesen mennyit kell félretenni a nyaralásra. Ha a teljes összeg talán elsőre magasnak tűnik, ne ijedjen meg, hanem jelöljön ki apró célokat, ossza el az utazáshoz szükséges összeget, és heti bontásban nézze meg, hogy mennyi pénzre lesz szüksége.  

 

Ha egy nagyobb utazást tervez, és előre gondolkodik, érdemes bankbetétbe elhelyezni pénzét, hiszen ha meghatároz egy futamidőt, amíg nem nyúl az összeghez, cserébe a bank magasabb kamatot ad, így olyan, mintha csak a számláján tartaná a pénzét, de az összeg mégis emelkedik rajta. 

 

Ha a spórolás csak részben valósult meg és mégis szükség van némi pénzre, akkor megoldás lehet a személyi kölcsön. Könnyű hozzájutni, ha rendelkezik a kölcsön felvételéhez szükséges dokumentumokkal, akár pár óra alatt utalják az összeget, de általában az átfutási idő 3-4 nap. Nem szükséges hozzá ingatlanfedezet, és a szabad felhasználhatósága miatt, az összeget bármire elköltheti. 

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...