Miért érdemes áthidaló hitelt választani?

  2017. augusztus 03.

Az áthidaló hitel segítségével akkor is meg tudja valósítani ingatlanvásárlási célját, ha még a meglévő házát, lakását nem sikerült eladnia, de már kiszemelte álmai otthonát. Az áthidaló hitelt a lakáshiteleken belül találja, de sajnos nem minden bank rendelkezik ezzel a hitelfajtával. Az áthidaló hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséből származó bevételből előlegezi meg az új ingatlan megvásárlását. Tehát, ha már árulja lakását, de még nem sikerült találni vevőt, akkor is meg tudja valósítani új ingatlana megvásárlását. A továbbiakban bővebben írunk arról, hogy miért is érdemes áthidaló hitelt választani.

 

Miért érdemes áthidaló hitelt választani? - Legfontosabb tudnivalók: 

Igényelhető:

  • új/használt ingatlan megvásárlásához
  • új/használt nyaraló megvásárlásához
  • ingatlan bővítésére
  • ingatlan építésére
  • emeletráépítésre
  • tetőtér beépítésre 

Futamideje:

Az áthidaló hitel futamideje (bankonként eltérő) 1, maximum 2 év lehet. Ez azt jelenti, hogy a meglévő ingatlant addig el kell adni. 

Törlesztés:

Kétféle törlesztési módja létezik az áthidaló hitelnek:

  1. A tőke és a (fix) kamat megfizetése egy összegben, a meglévő ingatlan eladása után történik.
  2. Az adós, a futamidő alatt a kamat megfizetésére, törlesztésére köteles, a tőke megfizetése vagy az eladás után történik, vagy pedig a futamidő végén.

Fedezete:

Érdemes tudni, hogy az áthidaló hitel fedezete az értékesítendő ingatlan, de ha magasabb hitelösszeget szeretne felvenni, akkor a lehetséges opciók közé tartozik, hogy a célingatlant bevonják a szerződésbe. 

Hitelösszeg:

Maximálisan nyújtható hitelösszeg az ingatlan hitelbiztosítási értékének 65-85%-a, az áthidaló hitel kamata pedig megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú hitelek kamatával.


hirdetés

 

Hogyan lehet igényelni?

Munkáltatói igazolás nélkül nem adható semmilyen hitel, így az áthidaló hitelhez is szükséges. Az áthidaló hitel türelmi idővel is igényelhető. Ezt azoknak érdemes felvenni, akiknek havi bevétele jelenleg alacsonyabb, de a jövőben emelkedés várható.

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...