Új lakásba költözne, de a régitől nehéz szabadulni?

  2017. május 30.

Az áthidaló kölcsönt, a lakáshiteleken belül találja. Nem minden bank rendelkezik ilyen hitelkonstrukcióval, melynek lényege, hogy ha rendelkezik egy ingatlannal, és újat szeretne vásárolni/építeni, ezt akkor is megteheti, ha esetleg még a régit nem sikerült értékesítenie. Az áthidaló hitel azoknak ajánlott, akik még nem adták el jelenleg lakott ingatlanjukat, de már költöznének az újba, vagy esetleg nincs önerejük. De az is előfordulhat, hogy a kiszemelt ingatlant le kellene foglalózni, nehogy megvegye valaki más, viszont nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű pénz. Munkáltatói igazolás nélkül nem igényelhető az áthidaló kölcsön, és a mindenkori minimálbér igazolása is szükséges.

 

Új lakásba költözne, de a régitől nehéz szabadulni?

Az áthidaló kölcsön részletei:

  • Összege: Az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85%-a.
  • Kamata: Megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával.
  • Futamideje: 1, maximum 2 év.
  • Fedezete: Értékesítendő/új ingatlan.

 

Az áthidaló kölcsön előnye:

Azért lehet előnyös az áthidaló hitel, mert nincs eladási kényszer, 1-2 év áll a rendelkezésére, hogy értékesítse megfelelő piaci értéken a meglévő ingatlanját. Így kisebb az esélye annak, hogy esetleg áron alul adja el saját ingatlanját, azért, hogy a vágyott ingatlant nehogy megvegye valaki más.

 

Az áthidaló kölcsön igénybe vehető:

  • új/használt lakás vásárlásához
  • üdülő vásárlásához
  • lakó/üdülőingatlan építéséhez

 

Az áthidaló kölcsön visszafizetése kétféleképpen történhet:

  • A tőke és a kamat visszafizetése a pénzintézet felé, az eladásra szánt ingatlan értékesítése után, történik.
  • A futamidő alatt, csak a kamatot kell törleszteni, a tőke megfizetése, az ingatlan eladása után történik, de legkésőbb, a futamidő végén, egy összegben.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...