Lakáshitel önerő nélkül? Lehetséges!

  2017. március 16.

Ingatlanvásárlásnál fontos tényező az önerő. Lakáshitel felvételénél mindig felmerül a kérdés, hogy mennyi önerő szükséges hozzá? Na de lakáshitel önerő nélkül? Lehetséges! Tévhit, hogy nem lehetséges lakást vásárolni félretett pénz nélkül. Veszélyes és kockázatokkal járhat, ezért nem buzdítjuk Önt arra, hogy önerő nélkül vágjon bele a lakásvásárlásba. Ha azonban valamilyen ingatlan pótfedezetként bevonható, akkor jó eséllyel indulhat a lakáshitelnek.

Először is, lakáshitelt kell igényelni egy banktól. Alapesetben (bankonként eltérő) 20-30% önerő szükséges a hitel felvételéhez, mivel az ingatlanra jelzálogjogot maximum a lakás értékének 80%-ig lehet bejegyezni. Mélyen bele kell nyúlni a zsebébe mindenképpen, és nem szabad elfeledkezni az induló költségekről (ügyvéd, illeték, banki költségek, stb.) sem.

 

Lakáshitel önerő nélkül? Lehetséges!

Mindenképpen szükséges hozzá egy kisegítő fedezet, mint például a szülők, nagyszülők hitelmentes ingatlanja, ami biztosítékként funkcionál a banknál, ha esetleg nem tudja törleszteni a megvásárolt ingatlanra felvett hitelt. Ez a lépés, azonban rájuk nézve is kötelezettségekkel jár. A hitel teljes összegét fogják bejegyezni mindkét ingatlanra. Akié a plusz ingatlan, ő is szereplője lesz a hitelügyletnek, mint az egyik lakás tulajdonosa (zálogkötelezett).


hirdetés

A bankok nem szeretik, ha önerő nélkül vág bele egy lakás megvásárlásába, de amennyiben a jövedelmi oldal rendben van, és az ingatlanok is elbírják, akkor lehet olyan bankot találni, ahol sikerrel járhat. 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...