Lakáshitel önerő nélkül? Lehetséges!

  2017. március 16.

Lakáshitel felvételénél mindig felmerül a kérdés, hogy mennyi önerő szükséges hozzá? Tévhit, hogy nem lehetséges lakást vásárolni félretett pénz nélkül. Veszélyes és kockázatokkal járhat, ezért nem buzdítjuk Önt arra, hogy önerő nélkül vágjon bele a lakásvásárlásba. Ha azonban valamilyen ingatlan pótfedezetként bevonható, akkor jó eséllyel indulhat a lakáshitelnek.

Először is, lakáshitelt kell igényelni egy banktól. Alapesetben (bankonként eltérő) 20-30% önerő szükséges a hitel felvételéhez, mivel az ingatlanra jelzálogjogot maximum a lakás értékének 80%-ig lehet bejegyezni. Mélyen bele kell nyúlni a zsebébe mindenképpen, és nem szabad elfeledkezni az induló költségekről (ügyvéd, illeték, banki költségek, stb.) sem.

 

Hogy veheti fel a hitelt önerő nélkül? 

Mindenképpen szükséges hozzá egy kisegítő fedezet, mint például a szülők, nagyszülők hitelmentes ingatlanja, ami biztosítékként funkcionál a banknál, ha esetleg nem tudja törleszteni a megvásárolt ingatlanra felvett hitelt. Ez a lépés, azonban rájuk nézve is kötelezettségekkel jár. A hitel teljes összegét fogják bejegyezni mindkét ingatlanra. Akié a plusz ingatlan, ő is szereplője lesz a hitelügyletnek, mint az egyik lakás tulajdonosa (zálogkötelezett).

A bankok nem szeretik, ha önerő nélkül vág bele egy lakás megvásárlásába, de amennyiben a jövedelmi oldal rendben van, és az ingatlanok is elbírják, akkor lehet olyan bankot találni, ahol sikerrel járhat. 

 


hirdetés

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...