Megéri-e külföldi bankba helyezni megtakarított pénzünket?

  2017. január 19.

Egyre többen vélekednek úgy, hogy a nehezen megszerzett vagyonukat nem szeretnék hosszú távra itthoni bankokba lekötni, hanem inkább külföldön helyeznék el pénzüket. De vajon megéri-e külföldi bankba helyezni megtakarított pénzünket? Abban reménykednek, hogy külföldön sokkal nagyobb biztonságban lesz megtakarításuk, és esetleg a kamatok is jobbak, mint itthon. Sokan nem bíznak a magyar gazdaságban, tartanak bizonyos állami pánikintézkedésektől, amik az utóbbi időkben szárnyra keltek. A nyugati szomszédaink fel is készültek a magyar ügyfelekre. Magyar nyelvű prospektusokkal, internetes oldallal, is várják az érdeklődőket.

 

Megéri-e külföldi bankba helyezni megtakarított pénzünket?

Ne felejtsük el, ha külföldi banknál helyezzük el pénzünket számos plusz költség is felmerülhet. Ha jobban utánaszámolunk, kijöhet, hogy nem is biztos, hogy megéri egy külföldi banknál elhelyezni pénzünket. Az egyik és egyben a legnagyobb buktató az árfolyamkülönbség. A pénz oda-vissza váltása során jelentős összegtől eleshetünk.

Számolnunk kell további nehézségekkel is. Ilyen például ha személyesen kell intézni pénzügyeinket, kénytelenek vagyunk külföldre utazni, vagy a külföldre utalás, illetve a külföldi banknál vezetett bankszámla költsége.

Az ügyintézés során sem mindegy, hogy egy budapesti számot hívunk, vagy egy külföldit. Az ügyintézővel magyarul lehet-e beszélni vagy pedig idegen nyelven kell megértetni magunkat, főleg, ha olyan kényes ügyekről van szó, mint a pénzügyeink.

A külföldi bankok nagyrészt csak lekötési lehetőségeket kínálnak a magyaroknak, hiteleket nem, mivel Magyarországon nem lehet euró alapú jelzáloggal terhelni ingatlant.

A fentieket összegezve jobban megéri itthon tartani betéteinket, mint külföldön.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...