Nem mindegy milyen bankszámlát választ!

  2019. november 22.

A bankszámla mindennapi életünk része. Természetes dolog, hogy van, nem is foglalkozunk vele különösképpen, sokszor csak akkor, amikor valamilyen probléma van vele. Az egyes bankok számlacsomagjai között jelentős eltérések lehetnek. Sokat spórolhat, ha olyan bankszámlát talál, amely személyes igényeinek megfelel, ezért nem mindegy milyen bankszámlát választ. Hogy a legmegfelelőbb konstrukciót megtalálja, térképezze fel, hogy milyen szolgáltatásokat használ. Apróbb változtatásokkal is jelentős megtakarításokat érhet el.

 

Legyen nyitott az új megoldásokra! Akár tizedére is csökkenhet bankszámlája költsége, ha netbankon keresztül intézi átutalásait és nem megy be a bankba utalást indítani. Ez évente akár több 10 ezer forint megtakarítást is jelenthet, és még kényelmesebb is! Nem kell bemennie a bankfiókba, sorban állnia, várakoznia.

Mennyit spórolhat az elektronikus csatornák használatával? Felmérésekből kiderült, hogy minden bankszámlánál olcsóbb a netbankos átutalás, így akár bankváltás nélkül is pénzt takaríthat meg, pusztán szokásai megváltoztatásával.

Nem mindenki tud áttérni elektronikus csatornára. Nem mindenki tud, vagy szeretne a jövőben netbankot, mobil alkalmazást használni banki átutalásaihoz. Sokaknak nincs otthon internete, nincs megfelelő mobiltelefonja. Vagy egyszerűen nem szeretné már elsajátítani az elektronikus csatornák használatához szükséges ismereteket.

 

Nem mindegy milyen bankszámlát választ!

Bankszámlaválasztás előtt a következő szempontokat vegye figyelembe:

  • Milyen gyakorisággal vesz fel pénzt?
  • Az online vagy a bankfióki ügyintézést részesíti előnyben?
  • A számlái ellenértékét csoportos beszedési megbízással szeretné-e befizetni?
  • Egy hónapban hányszor szeretne állandó és eseti átutalásokat indítani?
  • Mivel fizet gyakrabban? Bankkártyával vagy készpénzzel?
  • Milyen banki tranzakciókról érdemes SMS-t kérni?
  • Mekkora a havi nettó jövedelme?

 

Ha egy bankszámla költségeit szeretné kiszámolni, a legfontosabb, hogy a saját szokásainak megfelelő költséggel számoljon. Figyeljen a kedvezményekre! Számos induló kedvezményt ajánlanak a bankok. Ezek általában fél-egy évre szólnak. Számolja át a kedvezményes időszak utáni költségeket is, mert elképzelhető, hogy hosszú távon nem éri meg, és rosszabbul jár, mintha a bankszámlanyitáskor a drágább számlacsomagot választotta volna. Az is fontos, hogy legyen bankautomata a lakóhelye közelében. Egyrészt a kényelem miatt, másrészt pedig, ha gyorsan készpénzre van szüksége, ne kelljen hosszú utat megtennie.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...