Megéri bankot váltani a kedvezőbb személyi kölcsönért!

  2018. június 28.

A személyi kölcsönök egyre népszerűbbek, mert kamataik is egyre olcsóbbak. Az emberek bátrabban vesznek fel kölcsönt, mint korábban, mert tudatosabban használják a hiteleket. Kevesebb már a felelőtlen hitelfelvevő, így az eladósodás elkerülhető. A személyi kölcsönöket azért kedvelik az emberek, mert szabadon felhasználható, a hitelcélt nem kell megnevezni, így arra költheti, amire szeretné. Igénylése mindössze pár napot vesz igénybe, ingatlanfedezet nem szükséges hozzá, jövedelem alapú. A sok előnye mellett van egy hátránya, kamata valamivel magasabb, mint a jelzálog alapú hiteleké, de még így is kedvezőnek mondható.

 

Személyi kölcsön kiválasztása

Érdemes alaposan körülnézni a bankpiacon, hogy megtalálja a legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Ehhez használhatja a Hitelmax hitelkalkulátorát, ahol adatainak megadása után a rendszer kilistázza azokat a banki partnereinket, ahová paraméterei alapján esélye van a hitelfelvételre. Ez kevesebb időbe telik, mintha személyesen végigjárná a bankfiókokat, és kényelmesebb is. Sokan csak a számlavezető bankjuk hitelajánlatait nézik meg, ami nagy hiba lehet, mert a piacon előfordulhat kedvezőbb ajánlat is, amivel akár 100 ezreket is megspórolhat.

 


hirdetés

Kedvezmények

Arra is oda kell figyelni a személyi kölcsön kiválasztásakor, hogy a bank milyen kedvezményeket ajánl fel. Sok esetben például kamatkedvezményt adnak, ha például jövedelmét a választott bankhoz utalja. Ha olyan helyzetben van, hogy ezt megteheti, vagyis gyakorlatilag bankot vált a kamatkedvezményért, ami akár 2-3%-os is lehet, az havi törlesztőrészletében több ezer forintot jelent. Sokan úgy gondolják, hogy kényelmesebb a saját bankjuk ajánlatát elfogadni, hogy megkíméljék magukat az ügyintézéstől.

 

Bankváltás

A bankváltás igazán nem olyan bonyolult folyamat, mint azt sokan gondolják. Megéri egy kis időt ráfordítani, mert pénzt spórolhat vele. A munkabér utalásának ügyintézése a legegyszerűbb. Elég egy formanyomtatványt kitölteni, vagy e-mailt küldeni a bérszámfejtéssel foglalkozó osztálynak. Akár 3-4 nappal a bér utalása előtt is elég szólni a változásról. Viszont, ha az Ön munkahelye külsős bérszámfejtő céget alkalmaz, ott picit hosszabb lehet ez a folyam, 1 hónapot is igénybe vehet. Az ügyintézés gyors és egyszerű. Az állandó átutalásokat az új számla nyitásakor rögzíteni tudja a hitelintézet. A csoportos beszedési megbízások rögzítésére is van lehetőség a számlanyitáskor, viszont ennek az átfutási ideje hosszabb, mert a szolgáltatókat is értesíteni kell. Érdemes az ügyintézéskor magával vinnie 1-2 bankszámlakivonatot, mert azon részletesen szerepel minden tétel.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...