Megéri személyi kölcsönt felvenni az alacsony kamatok miatt!

  2018. június 14.

Ha gyors anyagi segítségre van szüksége, a személyi kölcsön lehet a legjobb megoldás. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a személyi hitelek, mert a lakáshitelekhez hasonlóan, kamatai nagyon alacsonyak. Sokan nem csak akkor veszik igénybe, ha anyagilag megszorultak, hanem egyéb kiadásaikat is ebből finanszírozzák, például egy lakásfelújítást személyi kölcsnből fizetnek, vagy az új lakás bebútorozását, autóvásárlást, utazást, stb. Egyre többen veszik igénybe a személyi kölcsönt, melynek két fő oka van. Az egyik az alacsony kamat, a másik pedig a szabad felhasználhatóság. Tehát elmondhatjuk, hogy még mindig megéri személyi kölcsönt felvenni az alacsony kamatok miatt!

 

Személyi kölcsön -  Alacsony kamatok - Legfőbb tulajdonságai:

  • ingatlanfedezet nem szükséges hozzá
  • jövedelem alapú
  • szabad felhasználás (nem szükséges számlákkal igazolni)
  • kamatai kedvezőek
  • a hitelbírálat 3-4 napot vesz igénybe (egyes pénziteknél akár az igénylés napján utalhatják a hitelösszeget)
  • néhány 100 ezer forinttól 7 millió forintig igényelhető
  • induló költsége alacsony
  • személyes iratok, illetve bankszámlakivonat/munkáltatói igazolás szükséges csak felvételéhez

 

Sokan félnek a személyi kölcsöntől, mert tévesen azt gondolják, hogy a kamatai még mindig drágák. Ez nem így van, átlagos keresettel akár már 10% alatti kamat is elérhető. A személyi kölcsön kiválasztásánál legyen nagyon körültekintő, érdemes több bank ajánlatát megnézni, nem csak a számlavezető bankjáét. Tájékozódhat személyesen, végigjárva a bankfiókokat, ami elég időigényes lehet. Ha nincs ennyi ideje, számoljon a Hitelmx személyi kölcsön kalkulátorával. Oldalunkon több bank ajánlatát találja egy helyen. Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

 

Az év elején a jegybanki számok alapján 14%-os volt a leggyorsabban megkapható fedezet nélküli hitel kamata. Ez a 14% egy átlagérték, de még ez is kedvezőnek mondható az elmúlt 10 év kamataihoz képest, ahol ennek csak duplájáért lehetett személyi kölcsönt találni. Napjainkban egy tudatos hitelválasztással a kamat valahol 10-20% között lesz. Még egyszer hangsúlyozzuk, ezek átlagadatok, mindkét irányba lehet eltolódás, illetve azt is meg kell itt jegyezni, hogy egy hitelfelvétel során mindenki más-más paraméterekkel rendelkezik.

 

Nagyon fontos, hogy ne az átlag alapján vegyen fel személyi kölcsönt, hanem tudatos döntéssel, keresse meg a legolcsóbb kondíciót. Több banktól is kérjen ajánlatot, ne sajnálja rá az időt, mert egy 1 millió forintos hitel esetében, akár 100 ezer forintot is spórolhat. Még akkor is nyerhet, ha egyéb járulékos költségeket ki kell fizetnie az adott banknak.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...