Lakásfelújítás személyi kölcsönből!

  2018. március 14.

Ebben az évszakban nagyon sokan döntenek a lakásfelújítás mellett, és építik át, bővítik, illetve csinosítják ki otthonukat. Ebben az időszakban a bankoknál is megnő az érdeklődés, főleg az olyan típusú hitelek iránt, melyek szabadon felhasználhatóak, mint például a személyi kölcsönök. Sokan döntenek úgy, hogy a lakásfelújítás személyi kölcsönből finanszírozzák. Gyakori, hogy tavasszal az emberek festésbe, tapétázásba kezdenek, felújítják a fürdőszobát, a nappalit, a konyhát, stb. Ilyenkor szokták a legtöbben kicseréltetni a nyílászárókat, valamint a fűtési rendszert és a hőszigetelés is gyakori felújítási munkálatnak számít. Általában, egy lakásfelújításra átlagosan 1,5 millió forintot költenek az emberek, viszont a határ természetesen lehet akár a csillagos ég is.


Sokan lakástakarékból fedezik a munkálatok költségét, viszont a korábbi években, ha lakásfelújításról volt szó először a jelzáloghitel ugrott be az embereknek, de ma már jóval inkább a személyi kölcsön. Ennek oka, hogy a személyi kölcsönökhöz nem kell fedezetet felajánlani, és a felvett összeg szabadon felhasználható, nincs meghatározva, hogy mire kell elkölteni. A személyi kölcsön vonzerejét egyértelműen növeli az a tény is, hogy kamatai évről évre egyre kedvezőbbek, illetve hogy az ügyintézés ideje rendkívül rövid, átlagosan mindössze 3-4 munkanap. Ez azt jelenti, hogy ha hétfőn igényli a hitelt, akár már szerdán a számláján lehet az összeg, és már kezdődhet is a lakásfelújítás. Érdemes a bank kiválasztásánál nagyon résen lenni, hiszen a kamatok bankonként eltérőek lehetnek, nem biztos, hogy a számlavezető bankjánál kapja a legjobb feltételű hitelt.

 

Mindenképpen érdemes és célszerű összeállítani egy lakásfelújítási költségvetést, és benne összeszedni, hogy mi, mennyibe kerülhet majd a munkálatok során, és miután a konkrét számok már megvannak, utána érdemes megkeresni a bankot. Általában a kiadásokat mindenki alábecsüli, ezért hogy nehogy elfogyjon a felújításra szánt összeg, érdemes inkább 100-200 ezer forinttal több személyi kölcsönt igényelni. Amennyiben ezt az összeget nem költi el, nem kell aggódni, hiszen előtörlesztési díj nélkül ingyenesen vissza lehet törleszteni a banknak.

 

Fontos tudni, hogy kedvezőbb kamatú kölcsönök érhetőek el a magasabb jövedelemmel rendelkezők számára, illetve jelentős kedvezményekre lehetnek jogosultak (általában nettó 250.000 Ft a kamatkedvezmény határa). A személyi kölcsön felvételéhez, a jövedelem vizsgálata mellett, meg kell felelni a bank felé egyéb követelménynek is. Személyi kölcsön esetében is be lehet vonni a hitelbe kezest, így akár kedvezőbb feltételekhez is juthat. Használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát, és nézze meg, mit ajánlanak Önnek a bankok.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...