Munkáltató által nyújtható mobilitási célú lakhatási támogatás

  2017. július 13.

Mindenkinek jól jönne havi plusz 55 ezer forint a jövedelme mellé. Ezt az összeget, a munkáltató adhatja, hivatalos nevén munkáltató által nyújtható mobilitási célú lakhatási támogatás, vagyis albérlet cafeteria címen. Az albérleti díjak folyamatosan emelkednek, és a jövőben további emelkedés is várható. Főleg a felkapottabb helyeken, illetve a főiskolák, egyetemek közelében magasak az albérleti díjak.

 


hirdetés

Sokak számára elkerülhetetlen, hogy albérletbe költözzenek, és úgymond más zsebébe fizessenek a lakhatásért. A munka miatt számos embernek költöznie kell, akár, mert lakhelye közelében egyáltalán nincs munkalehetőség, vagy, mert egy másik településen, városban jobban fizető álláshoz juthat.

Sok embernek kevés pénzből kell megélnie, és abból is, ha albérletben lakik, a lakhatás viszi el a legtöbb pénzt. Ezért is örülhetnek, akik ilyen gondokkal küzdenek, hogy bevezették a lakhatási támogatást.

 

Munkáltató által nyújtható mobilitási célú lakhatási támogatás

Ezt a támogatást 2017. január 1-én vezették be, de 2018. január 1-től emelkedik az összeg, ami azt jelenti, hogy 55 ezer forint adható albérleti támogatás címen a dolgozóknak. A mai albérleti díjak mellett, ez az összeg nyilván nem fedezi az egész lakhatás összegét, csupán egy részét, de hozzásegíti az embereket a lakhatási probléma megoldásához. A munkáltató teljesen adómentesen adhatja ezt az összeget a dolgozójának albérleti költségre. 5 évig lehet igénybe venni.

2017-ben ekkora az összeg:

  • A foglalkoztatás 1-2. évében havi 51 000 Ft (a bruttó minimálbér 40%-a).
  • A foglalkoztatás 3-4. évében havi 31 875 FT (a bruttó minimálbér 25%-a).
  • A foglalkoztatás 5. évében havi 19 125 FT (a bruttó minimálbér 15%-a).

2018-ra a következőképpen változik az összeg:

  • A foglalkoztatás 1-2. évében havi 55 200 FT.
  • A foglalkoztatás 3-4. évében havi 34 500 Ft.
  • A foglalkoztatás 5. évében havi 20 700 Ft.

 

Persze azért sajnos mindenki nem kaphatja meg az albérleti támogatást, néhány kritériumnak meg kell felelni:

  • Az igénylőnek határozatlan idejű munkaszerződéssel kell rendelkeznie.
  • Az igénylőnek legalább heti 36 órás munkaviszony szükséges.
  • Az igénylő állandó lakhelye, és a munkavégzés helye között legalább 60 kilométer távolságnak kell lennie, vagy a napi oda-vissza út, tömegközlekedéssel legalább 3 órát vegyen igénybe.
  • Az igénylőnek ne legyen tulajdonosi, vagy haszonélvezeti joga olyan ingatlanon, amely 60 kilométeren belül van, a munkavégzés helyétől.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...