Hogyan spóroljon milliókat a lakásvásárláson?

  2017. április 21.

 

Mindenki saját otthonra vágyik, ám lakáshoz jutni manapság nem könnyű. Nem feltétlenül van szükség önerőre, de nyilván való, ha rendelkezik önerővel, jobb lakáshitel konstrukciókhoz juthat. A lakáshitel kamatok soha nem voltak még ilyen alacsonyak, mint napjainkban, ennek ellenére lakást vásárolni nem könnyű, már csak az egekbe szökött ingatlanárak miatt sem. Dehogyan spóroljon milliókat a lakásvásárláson? Cikkünkből megtudhatja!

 

Hogyan spóroljon milliókat a lakásvásárláson? - Mutatjuk!

Először is nagyon fontos, hogy ne hamarkodja el a lakásvásárlást, így milliókat spórolhat. A lakásvásárlás előtt alaposan végig kell gondolni szándékát. Nem érdemes egyik napról a másikra belevágni. Hogy a megfelelő önerőt összegyűjtse, legalább négy évre szükség van. Mielőtt belevág a lakásvásárlásba, tartsa szem előtt, hogy minél több önerővel rendelkezik, annál kevesebb hitelt kell majd felvennie, aminek előnye hosszú távon jelentkezik. Vagyis, így milliókkal kevesebb hitelre lesz szüksége.

 

A legjobb, ha évekkel a lakásvásárlás előtt elkezd félretenni erre a célra. A legkézenfekvőbb megoldás, hogy lakásvásárlási céljait megvalósítsa a lakástakarék-pénztár, vagy más néven LTP. Így minden hónapban félreteheti a lakásra szánt összeget, ami kamatozik, és az állam is támogatja. Az ingatlanvásárláshoz szükséges önerőre gyűjtögetheti pénzét állampapírban is, vagy esetleg bankbetétben.

 


hirdetés

Alternatív megoldásként szóba jöhet, ha még fiatal, szüleinél lakik és első lakása megvásárlása előtt van, hogy kitolja a külön költözést. Ezzel rengeteget spórolhat, pár év alatt akár 4-5 millió forintot is. Gondoljon csak bele, nem kell albérletre költeni. Ezt az összeget minden hónapban félreteheti, ráadásul, ha ezt befekteti, meg is többszörözheti.

 

Ami hátrányt jelenthet az évek alatti gyűjtögetésben, hogy feljebb emelkedhetnek a lakásárak és a hitelkamatok. Amit azonban érdemes szem előtt tartani, hogy hitelét bármikor kedvezőbbre cserélheti.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...