Hitelkártya igénylése

  2018. augusztus 24.

Hazánkban egyre népszerűbb a hitelkártya igénylése, ami egyben azt is jelenti, hogy hatékonyabban, és tudatosabban használják az emberek a hitelkártyát. Annak érdemes hitelkártyát használnia, aki precíz, pontos ügyfél tud maradni, mert csak akkor járnak hozzá a kedvezmények. Sokat bukhat hitelkártyájával, ha nem tartja be a hozzá tartozó szabályokat. Ha okosan használja hitelkártyáját, csak nyerhet vele, ugyanis számos előnyhöz juthat általa. Bónuszpontokat gyűjthet, kedvezményeket kaphat, sőt, akár még pénzvisszatérítés is járhat hozzá. Az sem egy utolsó szempont, ha hitelkártyával rendelkezik, akkor nem kell egyéb hitelhez folyamodnia, ha esetleg anyagilag megszorul. Nézzük meg, milyen procedúrával jár egy hitelkártya igénylése.

Ne felejtse el, a hitelkártyával ugyanúgy kölcsönt használ, mintha személyi kölcsönt vagy jelzáloghitelt venne fel, ráadásul az egyik legdrágább konstrukcióról van szó. Ha nem fizeti vissza időben az összeget, a türelmi időn belül, kamattal terhelik meg tartozását. Így nem érdemes fizetés kiegészítésként használni, mert könnyen hitelspirálba kerülhet, és csak görgeti maga előtt az egyre nagyobb adósságot.

 

Hitelkártya igénylése: Hol igényelhető?

 • Internetbank: Ha Ön rendelkezik internetbankkal, mindössze néhány kattintás, és elindíthatja a hitelkártya igénylését. Ezzel időt spórolhat, mert az internetes felületen gyorsan és könnyedén kezdeményezheti a hitelkártya igénylését.
 • Direktmarketing: Akár egy közvetlen direkt megkeresés segítségével (például egy levél, benne a kártyával) az ott megadott útmutatások alapján igényelhet hitelkártyát, vagy egy banki, telefonos megkeresés során is elindíthatja a folyamatot.
 • Személyes igénylés: A bankfiókban személyesen is igényelhető a hitelkártya. Ebben az esetben érdemes a szükséges dokumentumokat magával vinnie, mert időt spórolhat meg.
 • Vásárlás közben: Több áruházlánc is kínál már hitelkártyát, amelyeket ott a helyszínen is lehet igényelni. Jellemző, hogy a nagyobb összegű termékek vásárlásánál hitelkártya igényléshez kötik az áruhitel-szerződést.


Hitelkártya igényléshez szükséges dokumentumok

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy jogosítvány
 • lakcímkártya
 • bankszámlakivonat, ha nincs folyószámlája annál a banknál, ahol igényli a hitelkártyát
 • ha máshova érkezik jövedelme, alkalmazottként 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás is szükséges, nyugdíjasként nyugdíjas igazolvánnyal vagy éves értesítéssel (illetve annak 30 napnál nem régebbi hivatalos másolatával) igazolhatja jövedelmét, vállalkozóként pedig a NAV-tól kapott előző lezárt üzleti évre vonatkozó jövedelemigazolást és köztartozásról szóló igazolást kell bemutatni

 

Hitelkártyaigénylés személyi feltételei

 • A minimum jövedelem bankonként eltérő, de általában már 80 000 forintos havi nettó jövedelemtől igényelhető hitelkártya.
 • A KHR negatív adóslistája kizáró ok.
 • 18. életé betöltése.
 • A szükséges adatok és elérhetőségek megadása a hitelintézetnek.
 • Legalább 3 hónapos munkaviszony alkalmazottként, vagy nyugdíjas, esetleg vállalkozói jogviszony.

 

Hitelkártya igénylése: Hitelbírálat azonnal

A hitelkártya is ugyanolyan hitel, mint bármelyik másik hitel, amit egy pénzintézet nyújt. Vagyis a hitelintézetnek meg kell bizonyosodnia arról, hogy Ön vissza fogja fizetni a kölcsönt, így hitelbírálatot végez. A legtöbb esetben azonnali, egyszerűsített hitelbírálat történik, így például akkor is, ha valamilyen üzletben, egy áruhitel-szerződés mellett igényli a hitelkártyát. Jövedelemigazolással és a személyes iratokkal a vásárlás helyszínén lebonyolítják a folyamatot.

A választott termék azonnal az Öné, viheti haza, viszont a dokumentumokat még elküldik a hitelbírálati osztályra, ahol véglegesítik a hitelbírálati döntést. Vannak üzletek, ahol a hitelkártyát később kapja meg, majd aktiválás után tudja használni. Attól függetlenül, hogy a hitelkártya még nincs a kezében a hitelszerződés a vásárlástól fogva él, így a kölcsönt vissza kell fizetnie. Néhány boltban azonnal kézhez kapja a hitelkártyát, amit aktiválhat és onnantól vásárolhat is vele.

 


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...