Hitelkártya előnyei

  2018. szeptember 25.

A hitelkártya nem azonos a bankkártyával. Mindkettőre más szabályok vonatkoznak. A hitelkártyával a bank pénzét használja, nem a sajátját. Fontos kiemelni, hogy ingyen forgathatja a hitelintézet pénzét, ha betartja a hitelkártyára vonatkozó szabályokat, melyek közül a három legfontosabb, hogy ne lépje túl a hitelkeretet, mindig időben fizesse vissza tartozását, ne használja készpénz felvételre a kártyát, csak vásárlásra. A hitelkártya igénylése nagyon egyszerű. A hitelkeretet a bank határozza meg egyénre szabva, ami általában a nettó kereset 2-3-szorosa. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mik a hitelkártya előnyei. Ha betartja a hitelkártyára vonatkozó szabályokat, csak nyerhet vele, még pénzt is spórolhat. A hitelkártya precíz, pontos ügyfeleknek ajánlott, akik oda tudnak figyelni használatakor. Ha Ön tudja magáról, hogy nem képes teljesíteni a feltételeket, érdemes alaposabban átgondolni használatát, mert nagyon könnyű egy hitelkártyával adósságot felhalmozni, majd a tartozást éveken át maga előtt görgetni.

 

Hitelkártya előnyei

  • A hitelkártyás fizetések után pénzvisszatérítést kaphat. A jóváírás mértéke általában 1-3%-os, de egyes esetekben akár 6-10%-os is lehet, melynek maximális értékét a bank havonta, negyedévente vagy évente korlátozza.
  • A hitelkártya használói kedvezményekre, illetve árengedményekre lehetnek jogosultak egyes boltokban, web áruházakban.
  • A hitelkártyával pontgyűjtésre is van lehetősége, melyeket a web áruházakban válthat be.
  • Egy hitelkártyának éves díja van, amit általában az első évben elenged a bank.
  • A legtöbb esetben nincs havi számlavezetési díj.
  • A hitelkeret megállapításakor hitelbírálat történik. A hitelkeret későbbi növelését, vagy csökkentését kérheti, amit szintén a hitelintézet bírál el. Ha pozitív a hitelbírálat módosítják a hitelkeretet.
  • A hitelkártya használatakor van egy 1 hónapos költési időszak, mely során maximum a megállapított hitelkeret mértékéig ingyen használhatja a hitelintézet pénzét. A következő időszak a visszafizetési időszak, ami 15-23 nap, ez alatt kell rendezni az előző hónap végén fennálló tartozását. Itt fontos megjegyezni, hogy ez a 15-23 napos visszafizetési időszak már része a következő 1 hónapos költési időszaknak is.
  • A bank pénzét kamatmentesen használhatja, egy meghatározott ideig, ami általában 45-53 nap. Ha túllépi ezt az időszakot, a fennálló tartozást kamattal terheli a bank.
  • A pénzintézetek általában a hó végi hitelkártyatartozás 5%-ának megfelelő minimum befizetendő díjat várnak el, ha ennek befizetését elmulasztja, akkor a fennálló tartozásra számított kamatokon kívül általában késedelmi díjjal is terhelik a tartozást.
  • Ha csoportos beszedési megbízásokat teljesít hitelkártyájával, akár 1-6%-os jóváírást is kaphat. Tehát megérheti, hogy hitelkártyájáról rendezi például közüzemi számlái, telekommunikációs előfizetései, stb. díjait.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...