Mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál?

  2017. január 13.

A pénzügyi bizonytalanság jelentősen megfontoltabbá tette az ingatlanvásárlók nagy részét, azonban a banki kamatok csökkenése miatt, sokan rájöttek, hogy az ingatlanvásárlás kiváló befektetés lehet. Az új szocpol a CSOK is hozzájárulhat a növekedés tartós fennmaradásához. Hogy mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál? Olvassa tovább cikkünket!

 

Mielőtt belefogna az ingatlanvásárlásba érdemes végiggondolni pontosan mire is van szüksége. Hány szobás lakást szeretne, hányadik emeleten, szüksége van-e kertre, garázsra, milyen közlekedési eszközzel jár, stb. Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy megéri-e egy új építésű ingatlanba fektetni, vagy inkább a használtak közül válasszon, és azt újítsa fel.

 

Mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál? A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár

  • Sok vevő inkább az alacsonyabb árfekvésű lakásokat keresi, ajánlatos azonban utánajárni, hogy mitől lehet egy ingatlannak kiemelkedően kedvező az ára.
  • Amennyiben a vételár egy részét banki hitelből, kölcsönből kívánja megfizetni, érdemes megvizsgálni a bankok hitelezési ajánlatait, szerződési feltételeit.
  • Azzal is számolni kell, ha hitelt vesz fel, hogy havonta mennyi pénzt visz el a számlák kifizetése, illetve a családi költségvetésnek a törlesztőrészletet is állnia kell.
  • Fontos ingatlanvásárlás előtt körültekintően megvizsgálni a lakás műszaki állapotát, mert a hibák bizonyítása a későbbiekben jelentős nehézségekkel járhat.
  • Mindenképpen érdemes kikérni a tulajdoni lapot, amin az ingatlan hivatalos adatai találhatók, hitel bejegyzések, szolgalmi jogok.

 

Ha hitelből vásárolna ingatlant, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát! Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre. 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...