Mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál?

2017. január 13.

 

A pénzügyi bizonytalanság jelentősen megfontoltabbá tette az ingatlanvásárlók nagy részét, azonban a banki kamatok csökkenése miatt, sokan rájöttek, hogy az ingatlanvásárlás kiváló befektetés lehet. Az új szocpol a CSOK is hozzájárulhat a növekedés tartós fennmaradásához. Hogy mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál? Olvassa tovább cikkünket!


hirdetés

 

Mielőtt belefogna az ingatlanvásárlásba érdemes végiggondolni pontosan mire is van szüksége. Hány szobás lakást szeretne, hányadik emeleten, szüksége van-e kertre, garázsra, milyen közlekedési eszközzel jár, stb. Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy megéri-e egy új építésű ingatlanba fektetni, vagy inkább a használtak közül válasszon és azt újítsa fel.

 

Mire érdemes figyelni lakásvásárlásnál? A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár

  • Sok vevő inkább az alacsonyabb árfekvésű lakásokat keresi, érdemes azonban utánajárni, hogy mitől lehet egy ingatlannak kiemelkedően kedvező az ára.
  • Amennyiben a vételár egy részét banki hitelből, kölcsönből kívánja megfizetni, érdemes megvizsgálni a bankok hitelezési ajánlatait, szerződési feltételeit.
  • Érdemes azzal is számolni, ha hitelt vesz fel, hogy havonta mennyi pénzt visz el a számlák kifizetése, illetve a családi költségvetésnek a törlesztőrészletet is állnia kell.
  • Fontos ingatlanvásárlás előtt körültekintően megvizsgálni a lakás műszaki állapotát, mert a hibák bizonyítása a későbbiekben jelentős nehézségekkel járhat.
  • Mindenképpen érdemes kikérni a tulajdoni lapot, amin az ingatlan hivatalos adatai találhatók, hitel bejegyzések, szolgalmi jogok.

 

Ha hitelből vásárolna ingatlant, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát! Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre. 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...