Emelkedtek a bérek! Emelkedtek az ingatlanárak!

  2017. február 18.

Hivatalos adatok szerint 2012 óta a reálbérek 18,3%-kal nőttek, de mindemellett folyamatosan nőnek az ingatlanárak is, így egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy lakást, házat vásároljanak. Az elmúlt bő két évben az országban átlagosan közel 25-30%-kal nőttek a lakásárak, míg a fővárosban akár 40-50%-kal is. Vagyis elmondhatjuk, hogy emelkedtek a bérek, emelkedtek az ingatlanárak!

 

Érdemes felkészülnünk, hogy ugyanazért az ingatlanért ebben az évben is többet kell majd adnunk. Az utóbbi években egyre jobb a lakosság helyzete, a bérek növekednek, a munkalehetőségek is kedvezőbbek. Ebben a kormány is érdekelt, terveik szerint a következő három év alatt akár 30%-os béremelést adnak a foglalkozottaknak.

Sokan a CSOK-ot veszik igénybe lakáscéljaik megvalósításához. A vissza nem térítendő állami támogatás nagyon vonzó a fiatal családalapítók körében, és mivel feltételei is egyre kedvezőbbek, az igénylések száma is egyre nő.  Számítások szerint óriási lökést adhatna az ingatlanpiacnak, hiszen az állami ingyenmilliók támogatásával tovább nőhetnek az ingatlanárak.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...