Állami kezességvállalás

  2017. július 19.

 

Az ingatlanpiac fellendülése nem áll meg, és ezzel együtt az ingatlanárak is emelkednek. Az egekbe szökött lakásárak miatt, a mai fiatalok többsége igénybe vesz valamilyen állami támogatást, mert valószínűleg ezek nélkül csak kevesen tudnának otthont teremteni maguknak. 

 

Milyen állami támogatások vannak? 

 


hirdetés

Mi az állami kezességvállalás?

Az állami kezességvállalás célja, hogy az állam kezességet vállal a hitelintézettől (bank) a felvett lakáskölcsönnek arra a részére, amelyre a vásárolt ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem nyújt fedezetet.


Legfőbb jellemzői:

  • 35 év alatti fiatal házaspárok, élettársak, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők vehetik igénybe.
  • 30% önerő szükséges.
  • A vásárolni kívánt ingatlan értéke nem haladhatja meg Budapesten, és a megyei jogú városokban (új lakás vásárlása esetén) 15 millió forintot, (használt lakás vásárlása esetén) 12 millió forintot. Ez az összeg az általános forgalmi adóval együtt, telekhányad nélküli.
  • Igénybevétel esetén 2%-os kezességvállalási díjat kell fizetni az állami kezességgel biztosított részre.
  • Forint alapú kölcsön felvétele szükséges.
  • Az állami kezességvállalásra való jogosultság megállapítását az adásvételi szerződés aláírását követő 120 napon belül kell kérni a kölcsönt nyújtó banktól.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...