A legkedvezőbb szabad felhasználású hitel

  2019. szeptember 17.

Bárkivel előfordulhat, hogy anyagi nehézségei támadnak. Ha ilyen célra keres hitel, a legjobb választás valamelyik szabad felhasználású hitel. Tudja, hogy jelenleg melyik a legkedvezőbb szabad felhasználású hitel? Eláruljuk! A legtöbb ember a személyi kölcsönt, illetve a szabad felhasználású jelzáloghitelt választja. Mindkét hiteltípusnak kedvező a kamata, illetve szabad felhasználásúak. De vajon melyiket éri meg Önnek jobban?

 

Az elmúlt két évben 6%-kal csökkent a személyi kölcsönök átlagos THM értéke. Így érthető, hogy egyre többen igényelnek személyi kölcsönt, hiszen gyorsan és olcsón juthatnak pénzhez. A szabad felhasználású jelzáloghitel költségei szintén nagyon kedvezőek. Nem könnyű a választás a két hiteltípus között. Azt kell mérlegelni, hogy mekkora hitelösszegre van szüksége, illetve van-e kellő fedezete, ha a jelzáloghitelt szeretné felvenni.

 

Amennyiben hitelre van szüksége, használja a Hitelmax hitel kalkulátorát. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre. Az itt végzett kalkulációból kiderült, hogy egy hasonló paraméterekkel rendelkező személyi kölcsön, illetve jelzáloghitel törlesztője között van különbség. Ha ingatlanfedezetet is fel tud ajánlani, kevesebb hitelt kell visszafizetnie a hitelintézetnek. Az igényléskori díjak ezt a számítást csak kis mértékben módosítják.

A számítás alapján jobban megéri ingatlanfedezetet felajánlani a hitelfelvétel során. Ez nem meglepő, hiszen a hitelintézet számára csökkenti a kockázatot a plusz biztosíték, ez pedig megjelenik az Ön által fizetendő kamat nagyságában is. Ennek ellenére, mégis sokan a személyi kölcsönt választják.

 

A személyi kölcsön átfutási ideje 2-3 nap. Sőt jó néhány pénzintézet már meglévő saját ügyfeleinek az igénylés napján kifolyósítja a kért hitelösszeget. Ezzel szemben egy jelzáloghitel bírálata eltarthat akár 3-4 hétig is. Ha sürgősen szüksége van a pénzre, akkor a személyi kölcsönt érdemes választani.


hirdetés

Egy személyi kölcsön már 150-200 ezer forinttól igényelhető, ezzel szemben a jelzáloghitelből felvehető minimális összeg 1 millió forint. Akiknek kevesebb pénzre van szüksége, csak a személyi kölcsön marad, mint megoldás.

Nem mindenkinek áll módjában ingatlanfedezetet biztosítani. Sok hiteligénylőnek nincs lakása és a környezetében sincs olyan ember, aki felajánlaná a saját ingatlanját fedezetként. Így náluk a jelzáloghitel igénylése tárgytalan.

A válság óta jó pár év eltelt már, mégis sokan nyögik annak utóhatásait. Ennek köszönhetően jó néhány emberben alakult ki ellenérzés a szabad felhasználású jelzáloghitellel szemben. Az sem győzi meg őket, hogy azóta számos rendeletet adtak ki, hogy az embereket megóvják a túlzott eladósodástól. Az egyik ilyen szabály, a JTM rendelet, mely maximalizálja a jövedelem terhelhetőségét, mind a személyi kölcsön, mind a jelzáloghitel esetében.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...