A bankkártyás fizetés előnyei

  2020. május 20.

Kevés olyan ember van ma Magyarországon, akinek nincs bankkártyája. A bankkártya egy olyan készpénzfizetést helyettesítő eszköz, amelyet a bank adhat a nála számlát vezető ügyfeleinek. Szinte mindegyik bankszámlához kapcsolódhat valamilyen típusú bankkártya. Használatával lehetőség van vásárolni és ATM-ekben készpénzt felvenni. A bankkártyás fizetésnek számtalan előnye van a készpénzzel szemben. Legfőbb ezek közül a biztonság, és a gyorsaság, de ezeken kívül, még sorolhatnánk jó pár dolgot. A továbbiakban ezeket el is olvashatja. Cikkünkben összegyűjtöttük a bankkártyás fizetés előnyeit.

 


hirdetés

A bankkártyás fizetés előnyei

  • Mindig van nálunk pénz: Egy bankkártyával akár nagyobb összeget is magánál tarthat, és nem kell veszélyben éreznie magát, hiszen bármi történik a kártyával, azonnal letilthatja. Könnyen észreveheti, ha illetéktelenek kezébe került kártyája, ha a bankjától SMS-értesítő szolgáltatást igényel, hiszen így minden tranzakcióról értesítést kap.
  • Széles elfogadói hálózat: A bankkártyáknak ma már egyre nagyobb az elfogadottsága, szinte mindenhol tud fizetni vele.
  • Pontosan követhető: A bankkártya egy olyan szolgáltatás, amely olyan lehetőségeket kínál, amit a készpénz nem. Például lehet vele interneten fizetni, elvesztés vagy ellopás esetén le lehet tiltani, értesítőt kaphat a tranzakciókról SMS-ben, az internet bankon követheti azokat, így a költései jobban tervezhetővé válnak.
  • Gyors: A bankkártyás fizetés nagyon gyors, hiszen ma már a PayPass fizetéssel éppen annyi idő alatt tud fizetni a kártyával, mintha valaki pontosan kiszámított összeget adna át a pénztárosnak, hiszen a kártyát csak oda kell érinteni a terminálhoz és már meg is történt a fizetés.
  • Külföldön is mindig kéznél van a bankkártya: Ha külföldre utazik, és váratlan kiadások keletkeznek a bankkártyával egyszerűen kifizetheti a költséget készpénzfelvétel nélkül. Hiszen egy nemzetközi logós például MasterCard kártyát egy olyan országban is elfogadnak, ahol még soha nem is hallottak az adott bankról, ahol a kártyát igényelte.
  • Számlafizetés egyszerűen: A bankszámla és a bankkártya előnye, hogy megkönnyíti a pénzügyek kezelését a mindennapokban. Ma már a legegyszerűbb az interneten befizetni a közüzemi és szolgáltatói számlákat a bankkártya regisztrálásával. Ugyanerre használható a mobiltelefonokra elérhető MasterCard Mobile alkalmazás is.
  • Átlátható pénzügyek: Egy jól működő gazdasági környezetben a fogyasztás után mindenki befizeti az adót, és ezzel részt vállal a közterhekből. A bankkártyás fizetésnek biztos nyoma van, hiszen ezután adót kell fizetni annak a kereskedőnek és szolgáltatónak, akinél a vásárlás történt, így a bankkártya a szürke és a feketegazdaság meggátolásának egyik legjobb módja.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...