Milyen banki tranzakciókról érdemes SMS értesítőt kérni?

  2017. augusztus 11.

Ha bankot választ legyen nagyon körültekintő, érdemes figyelmesen átnézni a bankok ajánlatait, mert az éves banki költségek között eltérések lehetnek. Az SMS szolgáltatás és a bankkártya díja a havi fenntartási költség 60-70%-át teszi ki, így ezeken lehet a legtöbbet spórolni. De milyen banki tranzakciókról érdemes SMS értesítőt kérni? Cikkünkben összegyűjtöttük a lehetőségeket!

 

Milyen banki tranzakciókról érdemes SMS értesítőt kérni?

Megtévesztő induló kedvezmények

Ha egy új bankszámla nyitásáról van szó, akkor arra kell figyelni, hogy a pénzintézetek általában számos induló kedvezményt adnak. Ilyenek lehetnek például, hogy elengedik az első éves kártyadíjat, vagy a kártya kibocsátásának díját, illetve, hogy kedvezőbb díjak vonatkoznak egyes átutalási tranzakciókra, vagy az SMS értesítésekre. Nagyon fontos, hogy ne csak erre az időszakra koncentráljon, hanem érdemes az akció utáni időszakot is átnézni.

A legtöbb induló kedvezmény a bankkártyához, illetve az SMS szolgáltatáshoz kapcsolódik. Az SMS-nek lehet havi fix díja, vagy üzenetenkénti díja is. Megválasztható, hogy mely tranzakciókról kér SMS értesítést, így érdemes a biztonsági funkciókra szorítkozni, mert a sok banki SMS-nek igen súlyos költsége is lehet havonta.

 

Mennyibe kerül egy SMS értesítő?

Az SMS szolgáltatás nagyon hasznos, mert ezáltal értesülhet a bankszámlán történő mozgásokról, viszont egy SMS értesítő ára átlagosan 20-40 forint, vagyis, ha minden egyes tranzakcióról kér SMS értesítést, az igencsak megdobhatja a bankszámla költségeit.


hirdetés

Ezért sokan, csak a biztonsági funkciókat veszik igénybe. Például, ha csak a bankkártyás tranzakciókról kér SMS szolgáltatást, már nagyban csökkentheti a havi költségeket. Sőt, azt is be tudja állítani, hogy mekkora legyen az az összeghatár, amely fölött értesítést kér. Ha gyakran vásárol bankkártyájával érdemes csak a nagyobb összegű vásárlásokról értesítőt kérni.

 

Hogyan lehet az SMS értesítők költségeit csökkenteni?

A magas SMS árak miatt, sokan inkább lemondanak az SMS értesítésekről és inkább mobil- vagy netbankjukból informálódnak a bankszámlájukkal kapcsolatban. Ott is meg lehet nézni a számlán történő változásokat (megérkezett-e a fizetés, sikeresek voltak-e az utalások, stb.).

Az SMS költségei nagyban csökkenthetőek például, ha mobiltelefonjára letölti bankja ingyenes alkalmazását, és ennek segítségével értesül a számlán történő változásokról. A SMS értesítőkkel szemben, ez díjmentes.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...