Személyi kölcsön egyszerű feltételekkel

  2019. október 22.

A személyi kölcsön virágkorát éli, ami köszönhető a sokrétű, rugalmas felhasználásnak, a könnyű elérhetőségnek, valamint az alacsony kamatoknak. A személyi kölcsönökből a legkeresettebbek a szabad felhasználású kölcsönök, emellett a piacon elérhetőek ingatlan vagy gépjármű fedezettel nyújtott személyi kölcsönök is. Szinte bármelyik hitelintézetnél igényelhet személyi kölcsönt egyszerű feltételekkel.

 

Személyi kölcsön egyszerű feltételekkel

A szabad felhasználású személyi kölcsön igénylésének alapfeltételei:

  • igazolt rendszeres jövedelem
  • 18. életév betöltése, cselekvőképesség
  • bejelentett magyarországi lakcím
  • érvényes azonosító dokumentumok (személyi igazolvány vagy útlevél, jogosítvány; lakcímkártya; adókártya; munkáltatói igazolás, egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is, nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány; bankszámlakivonat; már meglévő hitelek igazolásai)
  • saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla

 

Jövedelemvizsgálat

A pénzintézetek a hitelbírálat során a hitelképesség megállapításakor elsősorban a hiteligénylők jövedelmi helyzetét vizsgálják meg. A jelenlegi szabályozás értelmében a bankok 50%-ig engedik elmenni a hitel törlesztését 400 ezer forintos jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-ig. Személyi kölcsön igénylésekor az igénylőnek általában el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét. Általánosan elmondható minden hitelt nyújtó intézményről, hogy minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb feltételekkel juthat hitelhez.


hirdetés

A pénzintézetek elsősorban az elsődleges jövedelmet fogadják el a személyi kölcsön igénylésekor. Elsődleges jövedelem a munkabér, öregségi, vagy korkedvezményes nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás/nyugdíj, bányászjáradék, életjáradék, megbízási díj. Amennyiben az elsődleges jövedelmekből összejön az elvárt minimum, akkor ehhez hozzá számítják még az úgynevezett másodlagos jövedelmeket, amelyek megnövelik a maximálisan felvehető hitel összegét. Másodlagos jövedelem a GYES, GYED, GYET, családi pótlék, házastársi tartásdíj, bármilyen családtámogatási ellátás, bónusz, bérleti díj, cafetéria, ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (amennyiben bankszámlára érkezik). Vannak olyan bevételi források, amelyeket nem fogadnak el a bankok. Ilyenek például a nem véglegesített ellátások és nyugdíjak, segélyek, rehabilitációs ellátás, közfoglalkoztatási bér.

Ezen felül ellenőrzik, hogy az ügyfél mennyire megbízhatóan teljesíti vagy teljesítette fizetési kötelezettségeit, volt-e korábban olyan hátralékos szerződése, ami miatt KHR-listára került. A negatív KHR státusz ugyanis a legtöbb hitelintézetnél kizáró oka a személyi kölcsön igénylésének.

 

Gyors hitelbírálat

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy a hitelbírálat nem sok időt vesz igénybe, ezért gyorsan hozzá lehet jutni. Akár 24 óra alatt is meg lehet kapni a pénzt. Erre általában saját számlavezető bankjánál van lehetőség. Sok pénzintézet pedig különböző kedvezményekkel csábítja az új ügyfeleket, ha számláját átviszi hozzá. A könnyű pénzhez jutás ugyanakkor meggondolatlan lépésekre is sarkallhatja az embert, ezért érdemes alaposan megtervezni a kölcsön felvételét. Mivel tudja, hogy milyen céllal veszi igénybe a hitelt, azt is tudnia kell, mekkora összegre van szüksége, és, hogy azt vissza is tudja-e majd fizetni. A személyi kölcsön kisebb kiadásai finanszírozására nyújt megoldást, mert pár 100 ezer forinttól, 10 millió forintig igényelhető.

 

Online kalkuláció

Végezzen online kalkulációt otthonról, kényelmesen. Személyi kölcsön igénylésekor segítségére lehet a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora. Az előzetes kalkuláció nem igényel dokumentumokat, de természetesen a valóságnak megfelelő adatok megadása szükséges. Az online kalkuláció segítségével sok időt lehet spórolni, ha helyesen használja a kalkulátort. A hitelkalkulátor segítségével kiválaszthatja az Önnek legszimpatikusabb ajánlatot, és csak abba az egy bankba kell bemennie. A kalkuláció után, az ügyintéző felveszi Önnel a kapcsolatot, így tájékoztatást nyerhet arról, hogy valóban megfelel-e a bank követelményeinek, vagyis, hogy hitelképes-e.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...