Spóroljon az ünnepekre!

  2017. november 16.

Már szinte mindegyik pláza, üzletlánc, bolt a karácsony fényében úszik, tudatva velünk, hogy nemsokára nyakunkon vannak az ünnepek. Sosem lehet elég időben elkezdeni karácsonyi ajándékokat vásárolni. Minden évben túlköltekezi magát? Elfogy idő előtt a pénze? Hogy ne járjon túl nagy kiadásokkal a karácsony, érdemes előre tervezni és spórolni, hiszen megfelelő időzítéssel és taktikával, sokkal jobban megy a megtakarítás. Ebben a cikkben összgyűjtöttük, hogyan tudna spórolni és könnyíteni a megterhelő karácsonyi kiadásokon pár egyszerű ám hasznos lépéssel.


Ütemezés

Érdemes nem december 23-ra hagyni az ünnepi bevásárlást és az ajándékok beszerzését, épp ezért jobb, ha már novemberben elkezdi. Hasznos lehet, ha egy lapra összeírja, hogy kiknek kell ajándékot venni, és a karácsonyi menühöz milyen hozzávalók szükségesek, és már novemberben elkezdi sorjában megvenni őket. Így kivédhető, hogy valamit elfelejt és lehagy, de ha mégis így van, akkor még az utolsó pillanatban beszerezheti. Az élelmiszerek egy része lefagyasztható, a dekorációk akár a következő évben is felhasználhatóak (vagy használjuk fel a tavalyit). Szerettei ajándékát novembertől kezdve egyesével vásárolja meg, így idegeskedés nélküli, anyagilag sokkal kiegyensúlyozottabb szentestéje lesz, és a pénztárcának is kevésbé megterhelő a december.

A karácsonyi ajándékokat akár online, internetes web áruházon keresztül is megvásárolhatja. Ezzel időt és energiát is spórol. Fontos, hogy időben kiszállítsák még az ünnepek előtt a csomagot, ezért érdemes nyomkövetős házhozszállítást kérni, hogy a rendelt csomag útját követni tuda egészen a megérkezéséig.


hirdetés

 

Kuponok, akciók, törzsvásárlói kártyák

Amennyiben gyűjtötte a különböző üzletláncoktól vásárlása után kapott pontokat, érdemes levásárolni őket, így év vége felé, ezzel is csökkentve a decemberi kiadásokat. Az akciók keresése, és a kuponok gyűjtése és visszaváltása is segítségére lehet. Ha karácsony előtt már 1-2 hónappal elkezdi az ünnepekre való készülődést és spórolást, akkor ez az ünnepi költségvetésen is sokat segít.


Adjon el Ön is!

Ne csak vásároljon! Adjon is el! Ha rendelkezik olyan tárgyakkal, ruhákkal, ékszerekkel, amiket már nem használ és már csak porosodnak a szekrényben adja el őket. A szükségtelennek hitt holmikat eladhatja (akár internetes oldalakon keresztül is, pl: ebay, vatera), így némi pénzhez juthat, míg mások örömüket lelik az Öntől vásárolt holmikban.


Karácsonyi ajándékok

Mindenképpen érdemes listába szedni, hogy kiknek kell karácsonyi ajándékot vásárolnia. Abban az esetben, ha egyik családtagja esetleg költségesebb ajándékra vágyik (ez gyermekeknél fordul elő gyakran), hogy ne legyen anyagilag túl megterhelő, nem kötelező egyedül vállalnia a terhet, összeállhat a család, és így a sok kis ajándék helyett egy nagy lesz a fa alatt. Érdemes nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekedni. Az ajándékok becsomagolása is jóval pénztárcakímélőbb, ha csomagolópapírral borítja be őket, nem pedig egyesével ajándékzacskóba rakosgatja. A vásárlások után kapott számlát érdemes megtartani, hiszen ha valaki visszacserélné, vagy kicserélné ajándékát, akkor azt gond nélkül megtehesse.


Nincs pénze karácsonyozni? Válassza a személyi kölcsönt!

Bárkivel előfordulhat, hogy a hirtelen jött kiadások gondot jelentenek, ekkor érdemes a személyi kölcsönt választani. A személyi kölcsön gyors kölcsönnek számít és könnyen intézhető, talán ezért is az egyik legkeresettebb kölcsöntípus Magyarországon. A személyi kölcsön sztenderd kamata a bankokban jellemzően 8-18% között van jelenleg, de ez a szám bankonként elérő lehet. Lehetőség van kamatkedvezményre jogosulttá válni például, ha a kölcsönt nyújtó bankhoz érkezik jövedelme, vagy akár egyéb jövedelem jóváírással is emelhető a kamatkedvezmény. Érdemes tudni, hogy minél nagyobb az igazolt jövedelme, annál nagyobb törlesztő összeget fogad el a bank, így, ha magas jövedelemmel rendelkezik, akár gyorsan vissza is törlesztheti a kölcsön összegét.

 

A személyi kölcsön igénylésének feltételei a következők:

  • A személyi kölcsön általában 18 éves kortól igényelhető, de előfordulhat, hogy 22-23 éves korig kezest kérhet a bank.
  • A hitel futamideje végéig nem töltheti be az adós a 72. életévét. Ez a korhatár bankonként eltérő lehet, van, ahol a 75 év a korhatár, és előfordul, hogy 70 év fölött a bank kezest kér, ha a hitel futamideje még mindig tart.
  • Minimum 3 hónap alkalmazotti munkaviszony szükséges.
  • A havi jövedelme el kell hogy érje az aktuális minimálbér összegét.
  • Kötelező bankszámlanyitás, és fenntartása a futamidő végéig.
  • KHR (BAR) lista kizáró ok (vannak kivételek)

Személyi kölcsönben gondolkodik? Kalkuláljon oldalunkon, és nézze meg bankok aktuális ajánlatait!

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...