Kaphat-e hitelt, ha felkerült a KHR listára?

  2017. május 26.

A KHR elnevezés a Központi Hitelinformációs Rendszer rövidítése. Ez a régi nevén ismert BAR nyilvántartás jogutódja. Ez egy hazai pénzintézetek által közösen fenntartott információs rendszer és adatbázis. A KHR listára abban az esetben lehet felkerülni, ha valaki nem tudja fizetni hiteleit. A listán kétféle státuszban szerepelhet, aktív, illetve passzív státuszban. Aktív a státusz, ha még nem kezdte meg adósságai törlesztését, a passzív státusz egy évig tart miután megtörtént az adósság rendezése. De vajon kaphat-e hitelt, ha felkerült a KHR listára?

A bankok számára nyilván valóan nem túl kecsegtető ha felkerült a KHR listára. A legtöbb bank ebben az esetben nem ad hitelt, a túl szigorú követelményrendszer miatt. Sokszor a listán nem szereplőknek is nehéz hitelhez jutni.


hirdetés

 

Kaphat-e hitelt, ha felkerült a KHR listára?

Ne keseredjen el! Megoldás létezik!

Vannak olyan pénzintézetek, melyek a listán szereplőknek is adnak hitelt. Természetesen az sem mindegy, hogy aktív, vagy passzív státuszban szerepel a listán, illetve számos körülményt vizsgálnak még. Viszont sajnos a hitelintézetek a felkerülés okát nem vizsgálják, tehát, hogy önhibáján kívül került-e fel, esetleg egy kezességvállalás miatt, vagy saját hibájából, hitelmulasztás miatt.

Azt persze nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy minden KHR listán szereplő ember kaphat hitelt, de érdemes utánajárni, mert elképzelhető, hogy van megoldás. Ezek az esetek általában különbözőek, így egyéni elbírálást igényelnek.

Ha mégsem sikerül a hitelfelvétel, érdemes egy megbízható családtagot, vagy ismerőst megkérni, hogy vegyen fel hitelt Önnek. Így elkerülheti a körülményes KHR listán szereplők hitelkérelmét.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...