Nem is gondolná milyen egyszerű a bankszámlanyitás!

  2017. március 30.

A bankszámlának rengeteg előnye van, segítségével számos kényelmi szolgáltatást vehetünk igénybe. Jelentősen leegyszerűsíti életünket. A bankszámla tulajdonosok általában rendelkeznek bankkártyával is, aminek szintén számos előnye van. Ha nincs nálunk például készpénz, a bankkártyánk segítségével is fizethetünk könnyedén, mely egyes kártyák esetében csak egy érintés a terminálon a chip leolvasásával. Előnye még a gyors és egyszerű fizetés mellett, hogy ilyen esetben ki sem kell adni kezünkből a kártyát. 

 

A bankszámlanyitás menete

Nincs szükség ügyvédekre, adótanácsadókra és egyéb szakemberek segítségére, hiszen a bankszámlanyitáshoz személyi igazolványunkon és lakcímkártyánkon kívül csak az elhelyezni kívánt vagyon eredetéről származó igazolás kellhet, de ez nem minden esetben feltétel. Kiskorúak esetében csak törvényes képviselői beleegyezéssel lehet számlát nyitni.

A számlanyitás során a bank egy bankszámlaszámot ad (pénzforgalmi jelzőszámot), ami egyedi módon jelöli a megnyitott bankszámlát. Az ügyintéző ezután aláírásmintát kér, ami biztosítja, hogy rendelkezünk a bankszámla felett. 

 

 


hirdetés

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...