Nem is gondolná, hogy milyen egyszerű a bankszámlanyitás!

  2017. március 30.

A bankszámlának rengeteg előnye van, segítségével számos kényelmi szolgáltatást vehetünk igénybe. Jelentősen leegyszerűsíti életünket. A bankszámla tulajdonosok általában rendelkeznek bankkártyával is, aminek szintén számos előnye van. Ha nincs nálunk például készpénz, a bankkártyánk segítségével is fizethetünk könnyedén, mely egyes bankkártyák esetében csak egy érintés a terminálon a chip leolvasásával. Előnye még a gyors és egyszerű fizetés mellett, hogy ilyen esetben ki sem kell adni kezünkből a kártyát. Nem is gondolná, hogy milyen egyszerű a bankszámlanyitás! Mutatjuk!

 

Egy bankszámla megnyitásához nincs szükség ügyvédekre, adótanácsadókra és egyéb szakemberek segítségére, hiszen a bankszámlanyitáshoz személyi igazolványunkon és lakcímkártyánkon kívül csak az elhelyezni kívánt vagyon eredetéről származó igazolás kellhet, de ez nem minden esetben feltétel. Kiskorúak esetében csak törvényes képviselői beleegyezéssel lehet számlát nyitni, ezek az úgynevezett junior bankszámlák.

A bankszámlanyitás során a bank egy bankszámlaszámot ad (pénzforgalmi jelzőszámot), ami egyedi módon jelöli a megnyitott bankszámlát. Az ügyintéző ezután aláírásmintát kér, ami biztosítja, hogy rendelkezünk a bankszámla felett. 


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...