Néhány jó tanács bankszámlaválasztáshoz!

  2019. szeptember 10.

Bankszámlát nyitni manapság már nem olyan nagy dolog. Bemegy a kiválasztott bankfiókba a bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumokkal, és maximum fél óra alatt meg is van az ügyintézés. A bankszámlaválasztás azonban okozhat némi fejtörést az embernek. Nem mindegy, hogy milyen bankszámlát választ, ugyanis átlagos jövedelemmel, akár 15 ezer forintot is megtakaríthat évente. Nem árt, ha tudja, hogy mi alapján érdemes bankszámlát választani. Íme, néhány jó tanács bankszámlaválasztáshoz!

 

A bankszámla kiválasztásakor tisztában kell lennie saját bankszámla-használati szokásaival, hogy jó döntést tudjon hozni. A legfontosabb szempontok:

  • Milyen gyakran vesz fel készpénzt?
  • Az online vagy a bankfióki ügyintézést részesíti előnyben?
  • A számlái ellenértékét csoportos beszedési megbízással szeretné-e befizetni?
  • Hány alkalommal szeretne állandó és eseti átutalásokat indítani?
  • Bankkártyával vagy készpénzzel fizet inkább?
  • A tranzakciónkénti SMS szolgáltatás biztosan szükséges-e?
  • Mekkora a nettó jövedelme?

 

Ha egy bankszámla költségeit szeretné kiszámolni, a legfontosabb, hogy a saját szokásainak megfelelő költséggel számoljon, hiszen ebből tudhatja meg, hogy valójában mekkora költséget jelentene az Ön számára az adott bankszámla fenntartása.

Amire figyeljen még oda a számlacsomag kiválasztásánál, azok a kedvezmények. Számos induló kedvezményt ajánlanak a pénzintézetek. Ezek általában fél-egy évre szólnak. Nem árt az azt követő időszakot is figyelembe vennie, mert elképzelhető, hogy hosszú távon nem éri meg, és rosszabbul jár, mintha a bankszámlanyitáskor a drágább számlacsomagot választotta volna.

Bankszámlanyitáskor a számlavezetéssel kapcsolatos költségeken kívül fontos lehet az is például, hogy hol vannak a hitelei, hol tartja megtakarításait, hiszen adott esetben csak a számlavezetés miatt nem biztos, hogy érdemes bankot váltani.

Egyéb tecnikai tényezőket sem árt figyelembe venni a bank kiválasztásakor. Például fontos, hogy legyen bankautomata a lakóhelye közelében. Nem túl jó, ha környezetétől messze juthat csak készpénzhez, ha a meglévő elfogyott. Képzelje csak el, ha valahol fizetnie kell, és elromlik a terminál. Utazhat az ATM-hez készpénzért.

 


hirdetés

Általában a bankszámlához bankkártyát is igényelnek az emberek. Gondolja át, hogy milyen bankkártyára van Önnek szüksége. Jó, ha tudja, hogy a dombornyomott kártyák költségesebbek, mint a nem dombornyomottak. Tájékozódjon előre, nem feltétlenül szükséges az ügyintézőre hagyatkozni ebben a kérdésben, mert neki többnyire érdeke, hogy drágábbb bankkártyát válasszon. Ha egy számlához több kártyát is igényelne, érdeklődjön annak költségeiről, mert nem biztos, hogy megéri két kártyát fenntartani.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...