Személyi kölcsön külföldön dolgozóknak

2017. november 20.

személyi kölcsön gyorsan, telefonon

Az utóbbi időben nagyon megszaporodott a személyi kölcsönök felvételének száma, 50%-kal több volt, mint tavaly. A személyi kölcsön tulajdonképpen egy gyorssegély, ha anyagilag megszorul, és hirtelen egy kisebb összegre van szüksége. Mivel viszonylag könnyű hozzájutni, és kamata is igen alacsony, jelenleg 8-18% körül mozog, nagyon népszerű. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, és arra költi, amire szeretné. Ha például meghibásodik egy háztartási gép otthonában, a személyi kölcsönből megjavíttathatja, vagy vásárolhat egy újat helyette, vagy, ha elromlik autója fedezheti ebből a pénzből a szerelés költségeit, illetve bármilyen hirtelen jött pénzügyi problémát megoldhat belőle. Ami nagy előnye még a személyi kölcsönnek, hogy gyors. Ha rendelkezik minden szükséges dokumentummal, ami felvételéhez szükséges, és a hitelminősítésen pozitív bírálatban részesül, akár pár óra alatt a számláján lehet az igényelt hitelösszeg.

 

Sok magyar honfitársunk dolgozik külföldön, az Ő életük is alakulhat, úgy, hogy hirtelen egy kisebb összegre lenne szükségük, ami esetleg nem volt betervezve. Természetesen Ők is igényelhetnek személyi kölcsönt ilyen esetekben. A külföldi jövedelem nem kizáró ok, csak szigorúbbak a feltételek, mint egy Magyarországon dolgozó, magyar állampolgár esetében, és a hitelező bankok köre szűkebb.

 

A külföldön dolgozók, vagyis külföldi jövedelemmel rendelkezők, a következő feltételekkel kaphatnak személyi kölcsönt:

 

  • Lakcím-lakcímkártya-adókártya: Az első, és legfontosabb feltétel, a magyarországi lakcím, amit lakcímkártyával igazolni is kell, illetve a magyar adókártya megléte. Mondhatjuk, hogy ezek alapfeltételei egy személyi kölcsön felvételénél, ha külföldi jövedelemmel rendelkezik, ugyanis ezek hiányában biztos lehet benne, hogy egyik hitelintézetnél sem kaphat hitelt.

 

  • Jövedelem: A másik fontos feltétele a személyi kölcsön felvételének a jövedelem, akárhonnan is érkezik, Magyarországról, vagy külföldről. Ennek oka, hogy ingatlanfedezet nem szükséges a hitelhez, így ez az egyetlen dolog, amire a hitelintézet támaszkodni tud. Abban biztos lehet, hogy minél magasabb a jövedelme, annál jobb hitelkonstrukciót találhat. Természetesen a jövedelmet igazolni is kell a hitelintézetnek, külföldi munkaszerződéssel, illetve munkáltatói igazolással. Előfordulhatnak olyan esetek, mikor nem elég a munkáltató által kiállított jövedelemigazolás, hanem szükséges lehet a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás is.

 

  • Munkaviszony: Néhány banknál elvárás, a legalább fél éves határozatlan idejű munkaviszony. A munkaviszony kérdésében, ugyanaz vonatkozik a külföldi jövedelemmel rendelkezőkre, mint az itthoni keresőkre, a próbaidő, és a felmondási időszak, kizáró ok. 

 


hirdetés
  • Bankszámlakivonat: Természetesen a bankszámlát is ellenőrzik, így bekérik az utolsó 3-6 havi bankszámlakivonatot, ez bankonként eltérő lehet. A pénzintézet kérheti a hitelfelvevőt, hogy a jövedelem hazai bankszámlára érkezzen. Ha Ön nem rendelkezik Magyarországon bankszámlával, ebben az esetben nyitnia kell egyet. Ha bankszámláját aktívan használja a futamidő végéig, kamatkedvezményekhez, illetve egyéb kedvezményekhez juthat.

 

  • Dokumentumok: A hitelintézetek többsége elfogadja az angol, illetve német nyelvű dokumentumokat, lefordítani ritkán szükséges, így ennek költsége megspórolható. A kötelező dokumentumokon (személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy jogosítvány; lakcímkártya; adókártya; bankszámlakivonat, stb.) kívül a bank egyéb dokumentumokat is bekérhet, ha szükséges.

 

  • Hitelkamat: A hitelkamat tekintetében nem tesznek különbséget a pénzintézetek a külföldi, illetve a hazai jövedelem között. Vagyis, ugyanolyan kamatokkal (8-18%) rendelkezik egy külföldi jövedelemmel felvett személyi kölcsön, mint egy hazai jövedelemmel felvett hitel.

 

Bárhonnan érkezik is jövedelme, a személyi kölcsön jó választás lehet, ha gyors anyagi segítségre van szüksége. Egy személyi kölcsönnel jobban jár, mint egy folyószámla hitellel, vagy egy hitelkártyával. Ha személyi kölcsönben gondolkodik, kalkuláljon oldalunkon, ahol számos bank ajánlatai közül válogathat. Biztos lehet benne, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb hitelkonstrukciót.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...