Személyi kölcsön külföldön dolgozóknak

  2017. november 20.

A személyi kölcsön tulajdonképpen egy gyorssegély, ha anyagilag megszorul, és hirtelen egy kisebb összegre van szüksége. Mivel viszonylag könnyű hozzájutni a személyi kölcsönhöz, nagyon népszerű. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, és arra költi, amire szeretné. Ami nagy előnye még a személyi kölcsönnek, hogy gyors. Ha rendelkezik minden szükséges dokumentummal, ami a személyi kölcsön igényléséhez szükséges, és a hitelminősítésen pozitív bírálatban részesül, akár pár óra alatt a számláján lehet az igényelt hitelösszeg. A személyi kölcsön külföldön dolgozóknak is elérhető.

 


hirdetés

Sok magyar honfitársunk dolgozik külföldön, az Ő életük is alakulhat, úgy, hogy hirtelen egy kisebb összegre lenne szükségük, ami esetleg nem volt betervezve. Természetesen Ők is igényelhetnek személyi kölcsönt ilyen esetekben. A külföldi jövedelem nem kizáró ok, csak szigorúbbak a feltételek, mint egy Magyarországon dolgozó, magyar állampolgár esetében, és a hitelező bankok köre szűkebb.

 

Személyi kölcsön külföldön dolgozóknak - Feltételek

 

  • Lakcím-lakcímkártya-adókártya: Az első, és legfontosabb feltétel, a magyarországi lakcím, amit lakcímkártyával igazolni is kell, illetve a magyar adókártya megléte. Mondhatjuk, hogy ezek alapfeltételei egy személyi kölcsön felvételénél, ha külföldi jövedelemmel rendelkezik, ugyanis ezek hiányában biztos lehet benne, hogy egyik hitelintézetnél sem kaphat hitelt.

  • Jövedelem: A másik fontos feltétele a személyi kölcsön felvételének a jövedelem, akárhonnan is érkezik, Magyarországról, vagy külföldről. Ennek oka, hogy ingatlanfedezet nem szükséges a hitelhez, így ez az egyetlen dolog, amire a hitelintézet támaszkodni tud. Abban biztos lehet, hogy minél magasabb a jövedelme, annál jobb hitelkonstrukciót találhat. Természetesen a jövedelmet igazolni is kell a hitelintézetnek, külföldi munkaszerződéssel, illetve munkáltatói igazolással. Előfordulhatnak olyan esetek, mikor nem elég a munkáltató által kiállított jövedelemigazolás, hanem szükséges lehet a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás is.
  • Munkaviszony: Néhány banknál elvárás, a legalább fél éves határozatlan idejű munkaviszony. A munkaviszony kérdésében, ugyanaz vonatkozik a külföldi jövedelemmel rendelkezőkre, mint az itthoni keresőkre, a próbaidő, és a felmondási időszak, kizáró ok.
  • Bankszámlakivonat: Természetesen a bankszámlát is ellenőrzik, így bekérik az utolsó 3-6 havi bankszámlakivonatot, ez bankonként eltérő lehet. A pénzintézet kérheti a hitelfelvevőt, hogy a jövedelem hazai bankszámlára érkezzen. Ha Ön nem rendelkezik Magyarországon bankszámlával, nyitnia kell egyet. Ha bankszámláját aktívan használja a futamidő végéig, kamatkedvezményekhez, illetve egyéb kedvezményekhez juthat.
  • Dokumentumok: A hitelintézetek többsége elfogadja az angol, illetve német nyelvű dokumentumokat, lefordítani ritkán szükséges, így ennek költsége megspórolható. A kötelező dokumentumokon (személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy jogosítvány; lakcímkártya; adókártya; bankszámlakivonat, stb.) kívül a bank egyéb dokumentumokat is bekérhet.
  • Hitelkamat: A hitelkamat tekintetében nem tesznek különbséget a pénzintézetek a külföldi, illetve a hazai jövedelem között. Vagyis, ugyanolyan kamatokkal (8-18%) rendelkezik egy külföldi jövedelemmel felvett személyi kölcsön, mint egy hazai jövedelemmel felvett hitel.

 

Bárhonnan érkezik is jövedelme, a személyi kölcsön jó választás lehet, ha gyors anyagi segítségre van szüksége. Egy személyi kölcsönnel jobban jár, mint egy folyószámla hitellel, vagy egy hitelkártyával. Ha személyi kölcsönben gondolkodik, használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát, ahol számos bank ajánlatai közül válogathat. Biztos lehet benne, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb hitelkonstrukciót.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...