Személyi kölcsön igénylés

  2017. május 31.

Személyi kölcsönt akkor érdemes igényelni, ha gyors, nem túl nagy összegű, pénzügyi segítségre van szüksége. Amit tudni kell róla, hogy ez egy fedezet nélküli kölcsön, így kamata magasabb lesz, mint egy jelzálog alapú kölcsöné, mert a bank felé nem kell fedezetet biztosítani.

A hitel elbírálása során a bank megvizsgálja jövedelmét, munkaviszonyát, illetve, ha egyéb személy is bevonásra kerül a hitelbe, az ő körülményeit is. Ezért is fontos, hogy még mielőtt a bank vizsgálódást indítana, Ön is körültekintően elemezze anyagi helyzetét. Ezalatt azt értjük, hogy végezzen egy kis költségvetést. Mennyi a havi bevétele, ebből milyen fix összegeket fizet havonta (rezsi költség, utazás, megtakarítás, hiteltörlesztés, stb.), és ezeken kívül, mennyi pénze marad. Elegendő-e ez, a felvenni kívánt hitel törlesztésére. Ha még egy személy bevonásra kerül a hitelbe, akkor az együttes szabad jövedelmüket veszi figyelembe a hitelintézet. A személyi kölcsönt gyorsan megkaphatja, mert felvételének igénylése, menete, nagyon egyszerű. Ha minden banki előírásnak, követelménynek megfelel, akár pár órán belül számláján lehet a kívánt összeg.


hirdetés

 

Nézzük a személyi kölcsön igénylésének menetét!

 

Személyi kölcsön igénylés 1. Hitelkonstrukció kiválasztása

Válassza ki a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót Ezt megteheti az interneten tájékozódva, esetleg egy szakember bevonásával, de oldalunkon is kiválóan kalkulálhat a személyi kölcsön kalkulátorral!

 

Személyi kölcsön igénylés 2. Dokumentumok beszerzése

Nagyon fontos, hogy minden szükséges dokumentumot beszerezzen, mire a bankfiókba befárad. Ennek utánanézhet interneten, vagy a banki ügyintézővel is egyeztethet. Itt érdemes a valós adatokról beszámolni, mert ha esetleg nem valós adatokat ad meg, az a hivatalos dokumentumokból úgyis kiderül, és csak kellemetlenségekhez vezet. Esetleg mégsem kapja meg azt a hitelkonstrukciót, amit szeretett volna.

 

Személyi kölcsön igénylés 3. Banki elbírálás

Ha a hitelintézetbe bekerült minden szükséges dokumentum, a bank megkezdi azok ellenőrzését, majd elbírálja a hitelt.

 

Személyi kölcsön igénylés 4. A személyi kölcsön szerződésének aláírása

Ha a hitel elbírálása során mindent rendben találtak, és az kedvezően alakult, vagyis Ön megkapta a hitelt, be kell fáradnia a bankfiókba, ha egyéb résztvevője is van a kölcsönnek neki is, és alá kell írnia/írniuk a hitelszerződést, amit a hitelintézet előzetesen elkészít.

 

Személyi kölcsön igénylés 5. Folyósítás

Miután a kölcsönszerződést szabályosan aláírták, a hitelintézet az adós bankszámlájára utalja az igényelt összeget.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...