Mikor igényeljen személyi kölcsönt?

  2021. április 07.

Bármikor adódhat olyan váratlan élethelyzet, mikor gyorsan pénzre van szüksége, de nincs annyi megtakarítása, amekkora összeg kisegítené a bajból. Ilyen esetekben érdemes személyi kölcsönt igényelni. Az igényelhető hitelösszeg pár 100 ezer forint és 10 millió forint között van. Általában az emberek kisebb összegeket igényelnek, az átlagosan igényelt személyi kölcsön összege 2-3 száz ezer és 1-2 millió forint között mozog.

 

A személyi kölcsönhöz viszonylag könnyű hozzájutni, mert fedezet nem szükséges az igényléséhez. Viszont ez a hitelintézet számára nagyobb kockázatot jelent, vagyis magasabb a kamata, ezáltal a teljes hiteldíj mutatója (THM), mint az ingatlanfedezetű kölcsönöké. Viszont, minél magasabb havi jövedelmet tud igazolni, és minél hosszabb ideje dolgozik ugyanannál a cégnél, annál kedvezőbb kondíciójú személyi kölcsönhöz juthat.

Amennyiben benyújtja a hiánytalan dokumentációt a hitelt folyósító pénzintézet részére, és megfelel az hiteligénylőkkel szemben támasztott feltételeknek, akár néhány órán belül a számláján lehet a kért összeg.

Szóval, ha hirtelen egy kisebb összegre van szüksége, érdemes a személyi kölcsönnel próbálkozni, mert könnyen, gyorsan pénzhez juthat, amellyel pénzügyi problémái megoldódnak. Ha esetleg befekteti a felvett összeget, és megtérül a hitel, akár a futamidő lejárata előtt is megszabadulhat tőle, mert a személyi kölcsön végtörlerszthető.  

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...