Lakáshitelét kombinálja LTP-vel! Milliókat takaríthat meg!

  2017. június 22.

Manapság lakáshoz jutni nem könnyű, annak ellenére sem, hogy a lakáshitel kamatok igen alacsonyak. A lakásárak az egekbe szöktek, ez sem könnyíti meg a vásárlók helyzetét. Kevesen vannak abban a helyzetben, hogy készpénzből ki tudnak fizetni egy ingatlant. Az emberek többségének hitelt kell felvennie, hogy lakáshoz jusson. Önerő nélkül elég nehézkes a lakásvásárlás, ha pedig összegyűjti az önerőre szükséges összeget, az jó pár évbe beletellhet. A futamidő alatt a lakáshitelek legnagyobb kockázata az, hogy megemelkedhet a kamat, így a törlesztőrészlet is. A hitelfelvevők nagy része így, a kiszámíthatóbb kamatozású lakáshitelek mellett dönt inkább. Viszont, ha lakáshitelét kombinálja LTP-vel, milliókat takaríthat meg!

 

Lakáshitelét kombinálja LTP-vel! 

A problémára a megoldás egy lakástakarékkal kombinált lakáshitel lehet. A lakástakarék mellé lakáshitelt is vehet fel, akár a megkötés pillanatában, ami nem más, mit az azonnali áthidaló kölcsön. Ha csak a lakástakarék lejárata után venne igénybe hitelt, természetesen az is lehetséges. Nagy valószínűséggel, ahol a lakástakarékpénztár szerződését kötötte kedvezőbb konstrukciójú lakishitelhez juthat, mint egy másik hitelintézetnél.  

 


hirdetés

Előnye

Az LTP egészen kis összegtől elindítható, a maximális havi befizetés 20  ezer forint. A megtakarítási időszak minimum 4 év, maximum 10 év lehet. Az állam 30%-kal támogatja. A lakástakarékkal kombinált lakáshitel előnye, hogy a szerződés megkötését követően, egyből az aláírás után felvehető akár a teljes szerződéses összeg (saját befizetés + a betéti kamat + az állami támogatás + a lakáskölcsön).

 

Fizetése

Az áthidaló időszak alatt a lakástakarékba fizetett megtakarításon felül, a felvett kölcsönre csak kamatot kell fizetni. A megtakarítási időszak lejártakor a lakástakarékban összegyűlt pénz automatikusan a hitel tőketartozását csökkenti. Ezt követi a lakáskölcsön szakasz, amely alatt a törlesztőrészlet már a kamatot és a tőkét is tartalmazza.

 

Megtöbbszörözheti az állami támogatást

Ha több lakástakarék szerződést köt, az állami támogatás megtöbbszörözhető, viszont csak akkor jár, ha a kedvezményezett közeli hozzátartozó, illetve ha nem kedvezményezett egy másik lakástakarék szerződésen. Ha van rá módja, hogy havont töbsször 20 ezer forintot fizessen a lakástakarékba, mindenképpen megéri, mert annál kevesebb hitelt kell majd felvennie ingatlanvásárláskor.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...