Lakáshitel? Néhány jó tanács a bankválasztáshoz!

  2017. június 23.

Napjainkra az ingatlanárak az egekbe szöktek, de a lakásvásárlók kedvét ez sem szegi. Valószínű ez az alacsony lakáshitel kamatoknak köszönhető. Sokaknak van szüksége ugyanis hitelre a lakásvásárláshoz. Kevesebben vannak azok, akik készpénzből meg tudnak vásárolni egy ingatlant. Önnek is szüksége lenne lakáshitelre, íme néhány jó tanács a bankválasztáshoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot ezzel kapcsolatban, amire érdemes odafigyelnie, mert akár százezreket is megtakaríthat vele.

 


hirdetés

Lakáshitel? Néhány jó tanács a bankválasztáshoz!

Ne féljen bankot váltani

Sokan nem is néznek körül a hitelintézetek között, hanem csak a saját bankjukban gondolkodnak, vagyis ahol számlájukat vezetik. Az embereknek csak kis százaléka néz körül a piacon, pedig érdemes lenne, mert ha egy másik banknál jobb ajánlatot talál, azzal pénzt spórolhat meg.

 

Vonzó lakáshitel konstrukciók

Hogy mennyire jó lakáshitel konstrukcióhoz juthat, azt három tényező határozza meg:

  • ingatlan értéke
  • hitelösszeg nagysága
  • jövedelem

A hitelintézetek, a hitel nagyságát úgy határozzák meg, hogy az nem haladhatja meg az ingatlan értékének 80%-át. Ez azt jelenti, hogy egy ingatlan megvásárlásához, minimum 20% önerő szükséges. De vannak bankok, ahol még többre. Illetve amit itt még fontos megemlíteni, hogy a jegybank rendelete szerint a törlesztőrészlet nagysága nem lehet 400 ezer forint jövedelem alatt 50%-nál, afelett pedig 60%-nál nagyobb.

Az ügyfélminősítés minden hitelintézetnél más szabályozás szerint történik, viszont az mindegyikről elmondható, hogy minél erősebb a pénzügyi háttere, annál biztosabb lehet benne, hogy pozitív hitelminősítésben részesül, és jobb hitelajánlatot fog kapni.

 

Hogyan kaphat 1-1,5%-os kamatkedvezményt?

  • Egy bizonyos összeget, havonta a választott hitelintézethez kell utalnia.
  • Aktív bankkapcsolat a hitelnyújtóval (bankkártya tranzakciók, csoportos beszedési megbízások, stb.).
  • Egyéb banki termékek megvásárlása (lakásbiztosítás, életbiztosítás, hitelfedezeti biztosítás, stb.).
  • Automatikusan megkaphatja a kedvezményt, ha az ingatlan értékéhez képest alacsony hitelre van szüksége.

A fent említett kamatkedvezmény csak abban az esetben jár, ha a feltételeknek folyamatosan meg tud felelni. Érdemes erre odafigyelni, mert egy nagyobb összegnél ez sok pénzt jelenthet.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...