Kinek éri meg adósságrendező hitelt felvenni?

  2019. november 25.

Az adósságrendező hitel sokban hasonlít a hitelkiváltó hitelhez. A különbség annyi, hogy míg a hitelkiváltó hitel alatt egy vagy több jelzáloghitel kiváltását értjük, az adósságrendezéssel szinte bármilyen hitel kiváltható. Kinek éri meg adósságrendező hitelt felvenni? Általában akkor használják az adósságrendező hitelt, amikor már túl sokféle hitel van egy háztartásban, vagy azok fizetési kötelezettsége meghaladja a háztartás teherviselő képességét. Ekkor lehetőség van az összes hitel egy hitellé alakítására az adósságrendezés keretében.

 


hirdetés

Mielőtt adósságrendező hitel felvételébe kezd, alaposan ismerje meg feltételeit még a hitelszerződés megkötése előtt. Az adósságrendező hitel az egyik legbonyolultabb hitelfajta. Kérje szakértő segítségét, ha úgy érzi egyedül nem boldogul. Ne ugorjon bele egy olyan ügymenetbe, ami esetleg csak minimális előnyökkel járna az Ön számára, esetleg még hátrányt is jelentene. Az adósságrendező hitelek célja ugyanis éppen az, hogy könnyítsék az ügyfél terheit.

 

Hitelintézetenként eltérhetnek egymástól az adósságrendező hitel feltételei, ennek köszönhetően alaposan meg kell fontolni azt, hogy melyik banknál veszi igénybe, mert nem kizárt, hogy míg egyik szolgáltatónál azonnal elutasítják, addig egy másiknál sikeres lesz, amivel akár több tízezer forintot is megspórolhat havonta.

A bankok érthető módon jobban kedvelik a jó adósokat, mint a rosszakat, így egyre inkább belőlük kívánnak állományt építeni. A legtöbb hitelintézet csak olyan ügyfél hitelkiváltási és adósságrendező szándékát fogadja, ahol a korábbi hiteleken tanúsított fizetési magatartás pozitív és megfelelő. A legtöbb pénzintézetnél általában nincs lehetőség késedelmes törlesztésű és problémás hitelek kiváltására és az adósságrendezésbe való bevonására.

 

Adósságrendezés esetén az összes kiváltandó hitelen vizsgálja a bank a hitelmúltat, ezért rengeteg dokumentumot kérnek és hosszadalmas az adminisztráció. Ezt leszámítva az adósságrendező hitel felvételének folyamata és a sajátosságai és kizáró tényezői szinte teljesen azonosak a hitelkiváltó hitelével. Nehézséget az okoz, hogy rengeteg utánjárást igényel, hogy tucatnyi különböző szolgáltatónál fennálló hitelét szabályosan leigazolja.

 

Nehéz lehet nyomon követni sok kis hitel esetében, hogy mikor, mit, hová kell fizetni. Emiatt nagyobb az esélye annak, hogy valahol késedelembe esik. Minden bankban van egy íratlan belső szabály arról, hogy mennyi lehet a kiváltandó és adósságrendezésbe bevonható hitelek darabszáma egy háztartásban. Ritka az olyan háztartás, ahol rengeteg a hitel, és minden teljesen kézben van tartva. Általában éri valamilyen hatás a háztartást, például nagyon megemelkedik a törlesztő, kiesik egy jövedelem, válás, stb. Emiatt viszont szinte törvényszerűek a csúszások. Vannak azért olyan háztartások is, amelyeknek egy jól kiválasztott adósságrendező hitel az utolsó reménysugarat jelenti ugyan, de ha összejön, akkor a hitelfelvétel segítségével képesek rendezni soraikat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...