Fontos tudnivalók a adósságrendező hitelről!

2017. május 08.

A hitelkiváltás lehet adósságrendező hitel is, ahol a cél konkrétan meg van határozva. Adósságrendezés esetén többlet hitelt általában szabad-felhasználásra nem tud felvenni, lényegében ez egy olyan hitel, amellyel a korábbi hiteleit kiváltja és egybe is vonja. Így az új hitel kedvezőbb kamatú és törlesztésű lesz, mint a korábbi hitelei együttvéve. Tehát, összevonhatja több hitelét egy csökkentett havi törlesztőrészletű adósságrendező hitelre, előnye, hogy ezzel a lehetőséggel végül csak egy hitele marad.

 

Kinek éri meg?

Az adósságrendező hitel főleg azoknak éri meg, akik több hitellel rendelkeznek, és már nem tudják követni sem, hogy mikor melyikre mennyit kell fizetniük.

Természetesen, ezt a hitelfajtát csak azok az ügyfelek igényelhetik, akik rendszeresen fizetik a számlákat, nincsen tartozásuk, sem elmaradásuk. Az adósságrendezéssel egyszerűsödik a törlesztés, viszont hátránya, hogy nehéz igazolni az eddigi hiteleket és azok fizetését, hiszen általában több szolgáltatónál vannak, és igen időigényes és komplikált beszerezni a papírokat.

 

Hitelfelvétel feltételei:

  • rendszeresen igazolható jövedelem
  • 18. életév betöltése
  • állandó magyarországi lakcím
  • minimum 3 hónapos munkaviszony munkavállalók esetén
  • saját névre szóló bankszámla
  • nem szerepel az igénylő a KHR listán

 

Követelmények, feltételek

A követelmények és a feltételek kapcsán a bankok többsége, a megállapított törlesztőrészlet két-háromszorosának megfelelő igazolt jövedelmet igényel az ügyfelektől. Például egy 50 ezer forintos törlesztőrészlet esetén az igénylőnek legalább 100-150 ezer forintos havi nettó jövedelemmel kell rendelkeznie.

Jövedelemigazolás nélküli adósságrendezés nem megoldható a magyar bankokban! 

 

Tőkehalasztás igénylése 

Lehetősége van 3 éves tőkehalasztást igényelni, amennyiben az első időszakban alacsonyabb törlesztőrészletet kíván fizetni. Ez alatt az időszak alatt Önnek csak a kamatot és kezelési költséget kell fizetni, ami nagy segítség lehet.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...