Fontos tudnivalók a adósságrendező hitelről!

  2017. május 08.

A hitelkiváltás lehet adósságrendező hitel is, ahol a cél konkrétan meg van határozva. Adósságrendezés esetén többlet hitelt általában szabad-felhasználásra nem tud felvenni, lényegében ez egy olyan hitel, amellyel a korábbi hiteleit kiváltja és egybe is vonja. Így az új hitel kedvezőbb kamatú és törlesztésű lesz, mint a korábbi hitelei együttvéve. Tehát, összevonhatja több hitelét egy csökkentett havi törlesztőrészletű adósságrendező hitelbe, előnye, hogy ezzel a lehetőséggel végül csak egy hitele marad. Az alábbiakban elolvashatja a fontos tudnivalókat a adósságrendező hitelről.

 

Fontos tudnivalók a adósságrendező hitelről

Kinek éri meg?

Az adósságrendező hitel főleg azoknak éri meg, akik több hitellel rendelkeznek, és már nem tudják követni sem, hogy mikor melyikre mennyit kell fizetniük.

Természetesen, ezt a hitelfajtát csak azok az ügyfelek igényelhetik, akik rendszeresen fizetik a számlákat, nincsen tartozásuk, sem elmaradásuk. Az adósságrendezéssel egyszerűsödik a törlesztés, viszont hátránya, hogy nehéz igazolni az eddigi hiteleket és azok fizetését, hiszen általában több szolgáltatónál vannak, és igen időigényes és komplikált beszerezni a papírokat.

 

Hitelfelvétel feltételei:

  • rendszeresen igazolható jövedelem
  • 18. életév betöltése
  • állandó magyarországi lakcím
  • minimum 3 hónapos munkaviszony munkavállalók esetén
  • saját névre szóló bankszámla
  • nem szerepel az igénylő a KHR listán

 

Követelmények, feltételek

A követelmények és a feltételek kapcsán a bankok többsége, a megállapított törlesztőrészlet két-háromszorosának megfelelő igazolt jövedelmet igényel az ügyfelektől. Például egy 50 ezer forintos törlesztőrészlet esetén az igénylőnek legalább 100-150 ezer forintos havi nettó jövedelemmel kell rendelkeznie.

Jövedelemigazolás nélküli adósságrendezés nem megoldható a magyar bankokban! 


hirdetés

 

Tőkehalasztás igénylése 

Lehetősége van 3 éves tőkehalasztást igényelni, amennyiben az első időszakban alacsonyabb törlesztőrészletet kíván fizetni. Ez alatt az időszak alatt Önnek csak a kamatot és kezelési költséget kell fizetni, ami nagy segítség lehet.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...