Az adósságrendező hitel feltételei

  2019. február 11.

Túl sok a számlája? Nem győzi már fizetni? Azt se tudja melyik számláját mikor, hova kell fizetnie? Az adósságrendező hitellel összevonhatja több hitelét egy csökkentett havi törlesztőrészletű hitellé. Ezzel energiát, és időt spórolhat magának, mert ezentúl csak egy helyre kell fizetnie. Az adósságrendező hitel felvételével megszabadulhat egy kedvezőtlen kamatozású személyi kölcsöntől, hitelkártyától, folyószámla-tartozástól, illetve még a régebbi típusú ingatlanfedezetű hitelét is egy korszerűbbre cserélheti. Utóbbi esetében az adósságrendező hitel jelzálog alapú lesz, ebben az esetben ingatlanfedezet szükséges hozzá. Egy jelzálog alapú adósságrendezéssel jobban járhat, mint egy fedezetlen adósságrendezéssel. Ha nem rendelkezik megfelelő ingatlanfedezettel csak személyi kölcsönnel oldható meg a dolog, aminek hátránya, hogy kamata jelentősen magasabb, mint a jelzáloghitelé, ráadásul a maximális hitelösszeg is jóval alacsonyabb. Az adósságrendező hitel feltételei alapvetően megegyeznek a többi hitel feltételeivel.

 

Az adósságrendező hitel feltételeinek ismerete rendkívül fontos annak érdekében, hogy még a hitelszerződés megkötése előtt ne ugorjon bele egy olyan ügymenetbe, ami esetleg csak minimális előnyökkel járna az Ön számára, sőt esetleg még hátrányt is jelentene. Az adósságrendező hitelek célja ugyanis éppen az, hogy könnyítsék az ügyfél terheit.

Az adósságrendező hitel feltételei pénzintézetenként eltérhetnek egymástól ennek köszönhetően alaposan meg kell fontolni azt, hogy kinél veszi igénybe ezt a lehetőséget, mert nem kizárt, hogy míg egyik helyen azonnal elutasítják, addig egy másikon sikeres az adósságrendező hitel felvétele, amivel akár több tízezer forintot is megspórolhat havonta vagy évente.

 

Az adósságrendező hitel előnyei

Az utóbbi években ez a hitelkonstrukció komoly népszerűségre tett szert, hiszen számtalan előnye van. Az adósságrendező hitel főleg azoknak éri meg, akik több hitellel rendelkeznek, és már nem tudják követni sem, hogy mikor melyikre mennyit kell fizetni. Ezzel a lehetőséggel végül csak egy hitel marad. Természetesen, ezt a fajta hitelt csak azok az ügyfelek igényelhetik, akik rendszeresen fizetik a számlákat, nincsen tartozásuk, sem elmaradásuk. 

 

Milyen tartozásokat lehet kiváltani adósságrendező hitellel?

Adósságrendező hitel feltételei:

  • Életkor: Általánosságban a 18. életév betöltése mindenhol követelmény, de ez hitelintézetenként eltérő lehet, vannak bankok például, ahol csak 21 éves kor felett kaphat ilyen formában hitelt. Érdemes érdeklődni továbbá a felső korhatárról is, lévén sok helyen 65 éves kor felett például már nem adnak ilyen formában kölcsönt, viszont a felső korhatár is pénzintézetenként változó lehet.
  • Jövedelem: Rendszeresen igazolható havi jövedelemre van szükség az adósságrendező hitel felvételéhez. Hogy pontosan mekkora összegű havi bevételre van szükség hitelintézetenként különböző lehet.
  • Lakcím: Állandó magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek.
  • Munkaviszony: Ami minden magyar pénzintézetnél alapkövetelmény az adósságrendezés során, a legalább 3 hónapja fennálló munkaviszony. Egyes pénzügyi intézményeknél ennél még szigorúbb feltételek vannak, így bizonyos helyeken akár féléves rendszeres és bejelentett munkahelyet követelnek, sőt nagyobb összegek esetén akár még a munkáltató helyzetét is megvizsgálhatják.
  • Bankszámla: Amennyiben nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, nyithat egy újat, sok esetben a bank kötelezi ügyfeleit, hogy náluk nyisson új számlát.
  • KHR státusz: A bankok többsége egyáltalán nem hajlandó olyan hiteleket kiváltani, amelyet valaki rosszul fizetett, hátralékot halmozott fel, és esetleg még negatív jelzőt is kapott a KHR listán. Ennek érdekében csak akkor forduljon adósságrendezéshez, ha még nem jutott bajba a korábbi kölcsöneivel, mert sajnos különben nagy valószínűséggel elutasításban lesz része.

 

Az adósságrendező hitel igényléséhez a bank az összes kiváltandó hitelen megvizsgálja a hitelmúltat, ami általában nagymennyiségű bekérendő dokumentációt és hosszadalmas adminisztrációt jelenthet. Ennek oka, hogy a több, különböző hitelintézetnél fennálló hitelt szabályosan leigazolni komoly munkával jár. A bankok többnyire elutasítják az olyan hitelkérelmeket, amelyeknél késedelem fedezhető fel, mert jó adósokból kívánnak állományt építeni, ezért csak olyan ügyfélek kérelmét fogadják be, akinek a kiváltandó hiteleken tanúsított fizetési magatartása megfelelő. A késedelmes és problémás hitelek adósságrendező hitellel való kiváltása a legtöbb banknál nem lehetséges.

 

 

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...