Hogyan csökkenthető a törlesztőrészlet?

  2021. június 22.

Hitelfelvételkor körültekintőnek kell lenni, nem mindegy, hogy milyen konstrukciót választ, illetve az sem, hogyan használja fel az új kölcsönt. Ha egy hitelt hatékonyan használ, csak nyerhet vele. Hogyan csökkenthető a törlesztőrészlet? Mutatjuk! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek ebben segítségére lehetnek.

 

Először is jegyezze fel minden meglévő hitelét, és írja fel azt is, hogy mekkora összeggel tartozik a banknak, illetve a havi törlesztőrészlet nagyságát is. Nézze át minden hitelének kamatát és THM-ét is. Miután minden hitelét pontosan kielemezte, állítson fel egy sorrendet annak függvényében, hogy melyiket fogja először visszafizetni.

Készítsen pénzügyi tervet. Lehetőleg olyat, ami reális és megvalósítható. Ahhoz, hogy minél előbb vissza tudja fizetni hitelét, csökkentenie kell a kiadásait. Írjon egy havi költségvetést, amire minden apró kiadást feljegyez. Így megtudhatja melyek azok a kiadások, melyeket elhagyhat, és inkább a hitel törlesztésére fordíthatja.


hirdetés

 

Amennyiben esetleg egy nagyobb összeghez jutna, gondoljon az előtörlesztésre. Az előtörlesztésnek díja van. Mielőtt belevág az előtörlesztésbe, érdeklődjön bankjánál, hogy milyen költségekkel jár. Az előtörlesztési díjat a bankok az előtörlesztett összeg alapján számolják ki. Általánosságban a tőketartozás 1-2%-a, de bizonyos esetekben ingyenesen előtörlesztésre is van lehetőség.

A hitelkiváltás is jó megoldás lehet, ha túl sokat fizet havonta törlesztőrészleteire. Ha kiváltja hitelét egy olcsóbbra, azzal csökkentheti havi terheit. Egy adósságrendező hitel is jó választás lehet, abban az esetben, ha több kisebb hitele van, mert ezek összeolvasztásával szintén csökkentheti havi törlesztőjét.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...