Mi az adósságrendező hitel?

  2021. március 30.

Az adósságrendező hitel alapvetően azt jelenti, hogy több hitelt, egy hitellé alakít át a bank. Ezzel csökkenhet havi kiadása, mert a sok hitelből, egy kedvezőbb kamatozású kölcsön lesz. Az adósságrendező hitelt akkor szokták alkalmazni, amikor már túl sokféle hitel van egy háztartásban, vagy azok fizetése meghaladja a háztartás teherviselő képességét. Fontos tudni, hogy az adósságrendező hitel, nem minden hitelt nyújtó intézménynél érhető el.

Az adósságrendező hitel az egyik legbonyolultabb hitelfajta. A bank az összes meglévő kölcsön hitelmúltját megvizsgálja. Ehhez több hónapra visszamenőleg bankszámlakivonatot kérnek, illetve az adott bank saját előírásainak megfelelő igazolást a problémamentességre vonatkozóan.

Az adósságrendező hitel egyik nagy előnye, hogy lehetőség van az összes kifizetendő hitel tőkéjén felül némi plusz összeget is igényelni, amennyiben a jövedelem és fedezet engedi.

Az adósságrendező hitel nem összekeverendő a hitelkiváltó hitellel. A hitelkiváltó hitel alatt egy hitel kiváltását értjük.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...