Kinek éri meg a hitelkiváltás?

  2021. április 06.

Azoknak éri meg a hitelkiváltás, akiknek van egy régebbi, drágább hitele, és azt egy kedvezőbbre cserélné. Érdemes 2-3 évente szétnézni a hitelpiacon, mert nagyon valószínű, hogy ennyi idő alatt hoztak ki olyan terméket a bankok, amely valamelyik paraméterében jobb a meglévőnél. Egy hitelkiváltással havi törlesztőrészlete csökken, az egész évet nézve, egy nagyobb hitelösszegnél ez több 10 ezer, vagy akár több 100 ezer forintot is jelenthet.

 

Hitelkiváltáskor az egyik hitelintézetnél fennálló adósságot, egy másik hitelintézet rendezi. Innentől kezdve az adósnak megszűnik a hitelviszonya a régi banknál, és az új pénzintézettel szemben lesznek kötelezettségei. Hitelkiváltásnál a kiváltandó hitel összegén felül is vehet fel pénzt szabad-felhasználású kölcsönök esetében. A lakáscélú hitelek kiváltásakor a lakáshitel konstrukcióban csak annyi pénzt kaphat amekkora az aktuális fennálló tartozás. A felvehető hitel kondícióit meghatározza az igazolt jövedelem, az ingatlan értéke, a teljes fennálló hiteltartozás.

Fontos, hogy a hitelkiváltás egy újabb hitel felvételét jelenti, ezért új hitelbírálatra lesz szükség. Ez annyit tesz, hogy meg kell felelni a hitelfelvétel általános feltételeinek, illetve az adott hitelintézet belső szabályrendszerének.

A hitelkiváltás alapfeltétele, hogy ne legyen fizetési elmaradása a meglévő kölcsönnek, hiszen akkor a bank joggal feltételezi, hogy az új kölcsönt sem fogja tudni teljesíteni a szerződés szerint.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...