Fix kamatozású hitelek

  2017. június 27.

Egyre többen választják a fix kamatozású hiteleket, hiszen rögzített kamatozásúak, a bank által egyoldalúan nem módosíthatóak, és így a hitel törlesztőrészlete a teljes futamidő alatt állandó. A legtöbb banknál jelzáloghitelek esetén 3, 5, 10, vagy akár 20 éves fix kamatozású hitelekkel is találkozhat. A személyi kölcsönök esetében általában a futamidő végéig fix kamatozású termékek jelentek meg, így mondhatni bővül Magyarországon az e fajta kamatozású hitelek piaca. 

 

Természetesen a fix törlesztésű hitelek között is vannak különbségek, vannak bankok ahol a kamat igen magas, amit egyéb kedvezményekkel lehet csökkenteni. A jelzáloghitelek esetében a személyi kölcsönökhöz képest akár fele olyan mértékű kamatokkal találkozhat, ahol sok esetben a bank az induló költségeket vagy állja, vagy visszatéríti annak egészét, vagy egy részét a  szerződéskötést követően.  

 

Fix kamatozású hitel - Miért éri meg?

Azért éri meg a fix kamatozású hiteleket választani, mert a kamatperióduson belül nem kell kamatemelkedésre, azzal együtt a törlesztőrészlet emelkedésére számítani. Jelzáloghitelek esetében - amit általában hosszabb időre vesz fel az ember - a kamatperiódus emelkedésével nővekszik a kamat is, hiszen a kockázat csökken, a bank nem tud kamatot emelni. Például egy 3 éves kamatperiódusú jelzáloghitel kamata kedvezőbb, mint egy 10 éves kamatperiódusú konstrukcióé. Amennyiben a jegybanki alapkamat a következő évben esetleg jelentős mértékben emelkedne, akkor a bankok kamatai is emelkedni fognak, így a fix kamatperiódus védelmet biztosít.


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...