Egekben a fővárosi lakásárak!

  2018. október 16.

Szakértők szerint még mindig az ingatlan az egyik legjobb befektetés. A lakáspiac továbbra is pörög, aminek oka a tartósan alacsony lakáshitel kamat, így hitellel is érdemes ingatlant vásárolni, nem csak készpénzből. A mai lakásárak mellett ez utóbbiból van kevesebb. Annak ellenére, hogy jelenleg egekben a fővárosi lakásárak, sokan fektetik pénzüket ingatlanba. Aki teheti a saját lakóingatlanán felül, lehetőségeihez mérten vásárol még egy, vagy akár több lakást. Szerencsések, akik jó minőségű eladó ingatlannal rendelkeznek, mert a piacon egyre kevesebb van belőlük. Ezért is árulhatják ezeket a lakásokat is magasabb áron.

 

A magas lakásárak miatt, akár Budapesten belül, illetve a főváros és az agglomeráció viszonylatában is megfigyelhető, hogy az emberek kijjebb, kisebb, esetleg rosszabb adottságú lakásokba költöznek, melyek tulajdonképpen egy alacsonyabb színvonalat képviselnek. Egyre inkább jellemző, hogy az érdeklődőknek el kell hagyniuk bizonyos paramétereket az igényeik közül az ingatlanvásárlási folyamat során.

 

Az egyik ilyen paraméter az elhelyezkedés, hiszen ugyanazért a pénzért lényegesen jobb minőségű ingatlant lehet kapni Budapest határán túl, mint a fővárosban. A szakértő szerint egyértelműen érezhető, hogy az emberek a túl magas lakásárak miatt kiszorulnak a külső kerületekbe, illetve az agglomerációba. Az emberek egyszerűen nem tudnak már több pénzt előteremteni, és ott kell venniük lakást, ahol meg tudják fizetni. Nem mindegy ugyanis, hogy Budapesten egy lakást, vagy egy agglomerációs településen egy családi házat vásárolhat a pénzéért a vevő.

 

Egekben a fővárosi lakásárak: Részletek

  • A legnépszerűbb kerület a lakást keresők között a XIII. kerület. Itt talál gazdára a legtöbb eladó lakás, illetve itt zajlik az építkezések harmada. A budai belső kerületek is nagyon népszerűek, viszont itt a magas árak miatt a megvalósuló adásvételek száma kisebb.
  • A legtöbb szoba az eladó lakásokban nem kevesebb, mit hat, emellett az öt és fél szobás lakásokat is keresik. (Félszoba: 6 és 12 négyzetméter közti területű szoba.)
  • A nagy áremelkedés miatt ma már nem nagyon lehet 10 millió körül nem felújítandó otthont keresni, mint 5-10 évvel ezelőtt. Egy 23 négyzetméteres lakás most 15,7 millió forint körül van. A legolcsóbb nem újépítésű lakást 9,5 millió forintért kínálják, és 11 négyzetméter (galériával együtt 21 négyzetméter). Ablak nélküli, egy helység egy zuhanyfülkével.
  • A legdrágább lakás az Astorián található, 642 millió forintba kerül, 245 nm-es legfelső emeleti lakás. Az ingatlan négyzetmétere 2,6 millió forint.
  • A legkisebb valós alapterületű garzon 14 négyzetméter, és a VII. kerületben található.
  • A legnagyobb megvásárolható lakás a XIII. kerületben most épül, ami egy 260 négyzetméteres otthon. Szintén itt van készülőben egy két terasszal együtt 376 négyzetméteres lakás. Ebben a kategóriában egy 500 négyzetméteres villa, 260-290 millió forint körüli áron van.

 

Ha hitelből vásárolna ingatlant, nézze meg a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Több bank ajánlatát találja egy helyen. Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak megadása után a rendszer kilistázza azokat a pénzintézeteket, amelyeknél Önnek esélye van a hitelfelvételre. Ezzel időt is spórolhat, mert nem kell egyesével végigjárnia a bankokat.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...