A Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

  2020. március 10.

A Babaváró hitel nagyon népszerű a családalapítók körében. A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű, legfeljebb 20 éves futamidejű, szabad célú, ingatlanfedezet nélküli kölcsön. A konstrukció 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. A hitel maximális induló törlesztőrészlete a kezességvállalási díjjal együtt nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A jogosultak a futamidő végéig kamatmentességben részesülnek, ha az első 5 évben legalább egy gyermekük születik. A második gyermek születéskor elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozást. Összegyűjtöttük a Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok listáját, így időt nyerhet, ha az igénylésre minden papírt beszerez. 

 

Egy ekkora mértékű támogatást, mint a Babaváró hitel, nyilván nem ad ingyen az állam. Vannak bizonyos elvárások az igénylőkkel szemben. A Babaváró hitel legfontosabb feltételei:

 • A feleségnek az igényléskor legalább 18 évesnek kell lennie és nem töltheti be a 41. életévét.
 • Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.
 • Legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonnyal kell rendelkeznie.
 • Az igénylőknek rendelkezniük kell megfelelő nagyságú igazolt jövedelemmel.
 • A házaspár egyik tagjának sem lehet köztartozása.
 • A házaspár egyik tagja sem szerepelhet aktív rossz adósként a KHR adatbázisban.

 

A Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

 • Minden igénylőnek igazolnia kell magát személyes okmányaival: Személyi igazolvány, vagy plasztik jogosítvány, vagy útlevél, illetve lakcímkártya és adókártya is szükséges.
 • Hitelkérelmi nyomtatványra is szükség van.
 • Be kell mutatni a házassági anyakönyvi kivonatot.
 • Amennyiben a hölgy már 12 hetes terhes és szeretnék kérni a folyósítást követően egyből a törlesztőrészlet szüneteltetését, akkor a várandóssági kiskönyvre is szükség lesz. Fontos, hogy a kiskönyvben szerepeljen a születés várható időpontja, az orvos aláírása és pecsétje. Ezek hiányában a bankok nem fogják elfogadni a dokumentumot.
 • Igazolni kell 3 éves Tb jogviszonyt is. Ezt a fővárosi és megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári feladatokat ellátó járási (fővárosi kerületi) hivatala állítja ki.
 • A jövedelmet alátámasztó dokumentumokra is szükség van. A dokumentumok pontos listája függ attól, hogy honnan származik a pár jövedelme, illetve attól is, hogy melyik bankhoz adják be igénylésüket. (Ez lehet munkáltatói igazolás, NAV jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, NYUFIG értesítő, nyugdíj határozat, stb.)


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...