A Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

  2020. március 10.

A Babaváró hitel nagyon népszerű a családalapítók körében. A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű, legfeljebb 20 éves futamidejű, szabad célú, ingatlanfedezet nélküli kölcsön. A konstrukció 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. A hitel maximális induló törlesztőrészlete a kezességvállalási díjjal együtt nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A jogosultak a futamidő végéig kamatmentességben részesülnek, ha az első 5 évben legalább egy gyermekük születik. A második gyermek születéskor elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozást. Összegyűjtöttük a Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok listáját, így időt nyerhet, ha az igénylésre minden papírt beszerez. 

 


hirdetés

Egy ekkora mértékű támogatást, mint a Babaváró hitel, nyilván nem ad ingyen az állam. Vannak bizonyos elvárások az igénylőkkel szemben. A Babaváró hitel legfontosabb feltételei:

 • A feleségnek az igényléskor legalább 18 évesnek kell lennie és nem töltheti be a 41. életévét.
 • Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.
 • Legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonnyal kell rendelkeznie.
 • Az igénylőknek rendelkezniük kell megfelelő nagyságú igazolt jövedelemmel.
 • A házaspár egyik tagjának sem lehet köztartozása.
 • A házaspár egyik tagja sem szerepelhet aktív rossz adósként a KHR adatbázisban.

 

A Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

 • Minden igénylőnek igazolnia kell magát személyes okmányaival: Személyi igazolvány, vagy plasztik jogosítvány, vagy útlevél, illetve lakcímkártya és adókártya is szükséges.
 • Hitelkérelmi nyomtatványra is szükség van.
 • Be kell mutatni a házassági anyakönyvi kivonatot.
 • Amennyiben a hölgy már 12 hetes terhes és szeretnék kérni a folyósítást követően egyből a törlesztőrészlet szüneteltetését, akkor a várandóssági kiskönyvre is szükség lesz. Fontos, hogy a kiskönyvben szerepeljen a születés várható időpontja, az orvos aláírása és pecsétje. Ezek hiányában a bankok nem fogják elfogadni a dokumentumot.
 • Igazolni kell 3 éves Tb jogviszonyt is. Ezt a fővárosi és megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári feladatokat ellátó járási (fővárosi kerületi) hivatala állítja ki.
 • A jövedelmet alátámasztó dokumentumokra is szükség van. A dokumentumok pontos listája függ attól, hogy honnan származik a pár jövedelme, illetve attól is, hogy melyik bankhoz adják be igénylésüket. (Ez lehet munkáltatói igazolás, NAV jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, NYUFIG értesítő, nyugdíj határozat, stb.)

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...