Könnyen elbukhatja a Babaváró kamattámogatását!

  2020. február 05.

A Babaváró hitel nagyon kedvező konstrukció a gyermekvállalóknak. A futamidő végéig kamatmentes lehet a kölcsön, amennyiben az igénylő házaspárnak a futamidő első 5 évében legalább egy gyermeke születik. Érdemes figyelni a részletekre, mert könnyen elbukhatja a Babaváró kamattámogatását. Nincs garancia a kamatmentességre. Előfordulhat olyan nem várt esemény a gyermek születése után is, ami miatt elveszíthető a kamatmentesség.

A Babaváró hitel egy maximum 10 millió forint összegű támogatott konstrukció, mely az igénylést követő első 5 évben kamatmentes. Amennyiben ebben az időszakban gyermek születik, a kamatmentesség a teljes futamidőre érvényes lehet. Vannak azonban olyan tényezők, melyek miatt elveszítheti a kamattámogatást.

 

Könnyen elbukhatja a Babaváró kamattámogatását! – Ennek okai:

  • Amennyiben nem születik gyermek a futamidő első 5 évében, a Babaváró hitel kamatmentessége megszűnik, és vissza kell fizetni az 5 év alatt kapott kamattámogatást.
  • Ha elválnak az igénylők, akkor a kamattámogatás megszűnik, a továbbiakban a kölcsön piaci kamatozásúvá válik. Amennyiben nem született a válásig gyermeke a párnak, akkor a kapott kamattámogatást is vissza kell téríteniük egy összegben.
  • Ha külföldre költözik a pár a kamattámogatás megszűnik, normál kamaton kell a kölcsönt fizetni, illetve az addig kapott támogatást is vissza kell szolgáltatni az államnak. Ez abban az esetben is így van, ha született gyermek a futamidő alatt.
  • Amennyiben született gyermek, viszont a továbbiakban nem a pár neveli saját háztartásukban, akkor onnantól kezdve a Babaváró hitelt piaci kamatokkal kell tovább fizetniük. Sőt ebben az esetben mindenképpen az addigi kamattámogatást is rendezniük kell.
  • Válás esetén a Babaváró hitel normál kamatozásúvá válik. Amennyiben nem született gyermek, akkor a kapott támogatást is rendezni kell egy összegben. Ha az a fél, aki a hitelt tovább fizeti, és 5 éven belül újraházasodik, akkor a gyermekvállalási határidő újra megnyílik.
  • Amennyiben a futamidő első 5 évében, még az első gyermek születése előtt a kölcsönösszegnek legalább felét előtörlesztik, akkor az előtörlesztett összegre járó kamattámogatást vissza kell fizetni. Ha később (de még a futamidő első 5 évében) mégis születne gyermek, akkor a visszafizetett kamattámogatást egy összegben visszakapja az államtól.

 

Akik tervezik a külföldre költözést, érdemes lehet elgondolkodniuk a szabad felhasználású jelzáloghitelen is. Ez a konstrukció akár kedvezőbb lehet a Babavárónál. A jelzáloghitelek összehasonlítására kiváló megoldás a Hitelmax jelzáloghitel kalkulátora, ha nincs ideje végigjárnia a bankokat. Amellett, hogy egy reális összképet kap a jelzáloghitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat. Amennyiben több gyermeket is tervez a pár, akkor már egyértelműen a Babaváró lesz a kedvezőbb, hiszen a második baba születésekor a fennálló tartozás 30%-át is elengedik, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozás törlésre kerül.


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...