2018 a családok éve lesz!

  2017. július 05.

2018-tól újabb kedvezmények várhatók a több gyermekes családok részére, vagyis 2018 a családok éve lesz. A kormány ezekkel a kedvezményekkel arra próbálja ösztönözni a fiatalokat, hogy minél több gyermekük szülessen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok szívesen házasodnak, terveikben 2-3 gyermek is szerepel, azonban mikor a realitásokhoz, érnek ez általában lecsökken egy gyermekre. A miniszterelnök szerint, ahol elfér két gyermek ott három is, sőt akár négy, vagy öt is. Hogy ezt a családalapítók is így gondolják, a kormány azon dolgozik, hogy minél több kedvezményhez jussanak a gyermekvállalók.

 

Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök a következőt nyilatkozta: „… a kormány arra az egyszerű igazságra jutott, hogy a kis támogatás kicsivel több gyereket, a nagyobb támogatás sokkal több gyereket jelent.”

 

2018 a családok éve lesz

  • Nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye: Tovább emelik a családi adókedvezmény mértékét a kétgyermekes családoknál. Eredetileg 2018-ban a kétgyermekes családok esetében az összeg 35.000 Ft-ra nő, majd 2019-ben 40.000 Ft-ra. A bejelentés alapján viszont az emelkedés mértéke nagyobb lesz.
  • Diákhiteles kismamák kedvezménye: A Diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőket érinti a változás. A kétgyermekes édesanyák tartozásának 50%-át, a háromgyermekes, vagy több gyermekes édesanyák esetén a teljes tartozást elengedik.
  • Nő a diplomás GYED időtartama: A diplomás GYED időtartamát egy évvel kitolják az egyetemisták esetében, így a gyermek kétéves koráig lesz igénybe vehető.
  • Lakáshitelesek kedvezménye: A jelzáloghitelesek esetében a háromgyermekeseknek 1 millió forintot elengednek. A további gyermekek esetében is 1-1 millió forintot leírhatnak a nagycsaládok tartozásukból. Ezt az állam fogja átvállalni.
  • Bölcsődeépítés- és korszerűsítés várható: Ahol szükséges bölcsődéket fognak építeni, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.
  • Külföldön élőknek is elérhető lesz a babakötvény: A külhoni magyarokat is bevonják a családtámogatásba. A Kárpát-medencében is jegyezhető lesz a babakötvény, illetve az anyasági támogatás.

 

Ezektől a változásoktól, kedvezményektől várja a kormány a nagy változást a népesség ügyében.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...