Rekord alacsony Diákhitel kamatok!

  2017. július 04.

A diákhitel ugyanolyan elkötelezettségekkel jár, mint bármely más hitel, ezért felvételét érdemes jól átgondolni. Egyre többen veszik igénybe az eddig is alacsony kamatozású Diákhitelt. Valószínű, az igénylők száma csak növekedni fog, mert július 1-től rekord alacsonyak a Diákhitel kamatok. Napjainkra a hitelben részesültek száma elérte a 380 000 főt, a kihelyezett hitelösszeg pedig meghaladta a 305 milliárd forintot.

A Diákhitel nagyon nagy segítséget jelent a diákoknak főiskolai, egyetemi tanulmányaik elvégzése során. Sajnos nem minden tanuló szülei rendelkeznek akkora havi jövedelemmel, amekkorából finanszírozni tudnák gyermekeik iskoláját. Sok diák próbál tanulmányai mellett dolgozni, de erre nem mindenkinek van lehetősége, vagy egyéb okok miatt nem lehetséges.


Rekord alacsony Diákhitel kamatok

Néhány fontos tudnivaló

  • Igénylése: A hitel igényléséhez nincs szükség igazolt jövedelemre, nem kell kezes, sem fedezet.
  • A hitelt felveheti: A kölcsönt felveheti az a 40. életévét még be nem töltött hallgató, aki állami ösztöndíjas és önköltséges képzésben vesz részt, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton, vagy távoktatásos formában tanul.
  • Visszafizetése: A Diákhitel visszafizetése a hallgatói jogviszony megszűnése után, de legkésőbb a 40. életév betöltését követően történik. A törlesztőrészlet nagyságát jövedelemarányosan állapítják meg.
  • Előtörlesztésre van lehetőség: Mint már említettem a Diákhitel is olyan, mint bármely más hitel, így előtörlesztésére is van lehetőség. A hitel visszafizetésének ideje alatt bármikor előtörleszthető, korlátlanul és külön költségek nélkül. Az előtörlesztés összege közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Azért is voltak a Diákhitel kamatok eddig is ilyen alacsonyak, hogy a rászoruló diákoknak anyagi támogatást nyújtsanak. Ez nagy segítség azoknak a tanulóknak, akik nem tudják finanszírozni tanulmányaik egy részét, vagy egészét. 

 

Július 1-től a Diákhitel1, illetve a Diákhitel2 kamatai is csökkentek

A Diákhitel1, egy szabad felhasználású hitelforma, míg a Diákhitel2, egy kötött felhasználású hitelforma.

A Diákhitel1 kamata 2,30%-ra csökkent a 3,35%-ról, a Diákhitel2 kamatát pedig 3,45%-ban határozták meg, a 3,9% helyett, melyből az ügyfelek számára felszámított kamatláb továbbra is fix 2%. Az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam kamattámogatás formájában állja a hitelfelvevő helyett.

A Diákhitel1 esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, amit az ügyfél szabadon meghatározott célra költhet el, míg a kizárólag a képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.


hirdetés

 

Szeptembertől újabb változások várhatóak

2017. szeptember 6-tól elérhető lesz a Diákhitel Központ szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló (SZEÜSZ) elektronikus aláírással történő szerződéskötése. Októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, illetve nő a Diákhitel1 összege, miszerint a maximálisan felvehető összeg jövőre havi 70 ezer forint lesz.
 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...