Ismét újítások a Diákhitelben!

  2017. szeptember 19.

 

Számos főiskolás, és egyetemista hallgatónak okozhat örömöt, hogy ismét újítások történtek a Diákhitelben, amik könnyebbé, és még többek számára elérhetővé teszik azt. Sok nehezebb körülmények között élő diáknak jelent anyagi segítséget a Diákhitel.

 


hirdetés

2017. szeptember 6-tól vezette be a Diákhitel Központ a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló (SZEÜSZ) elektronikus aláírással történő szerződéskötést, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok kitöltése, leadása nélkül köthessenek Diákhitel szerződést. Két alapfeltétele van az e-aláírással történő szerződéskötésnek. Az egyik, hogy az igénylés a Neptun felületen keresztül induljon, a másik, hogy az igénylőnek legyen ügyfélkapus hozzáférése.

Ezzel a lépéssel, a felsőoktatásban tanuló hallgatók még könnyebben és kényelmesebben tudják igényelni a hitelt. Nem kell a papírokat kinyomtatni, aláírni, illetve leadni. Így az ügyintézés is gyorsabbá válik.

 

További kedvezmények

  • A kormány döntése szerint októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, Novák Katalin bejelentése szerint, a Diákhitel2 kamatát teljes mértékben az állam fizeti meg az ügyfél helyett. A jó hír, hogy ez októbertől mindenkire vonatkozik. Vagyis a folyósítási, vagy törlesztési fázisban lévőkre is, illetve a jövőben felvenni kívánt hitelekre is.
  • Nő a Diákhitel1 összege, miszerint a maximálisan felvehető összeg jövőre havi 70 ezer forint lesz (az 50 ezer forint helyett).
  • Mindkét diákhiteltípus esetében az igénylés korhatára 40 évről, 45 évre nő.
  • Lehetősége lesz a külföldi tanulmányokban részt vevőknek, hogy a Diákhitel1 összegének kétszeresét vegyék fel havonta, azaz a 70 ezer forint helyett, 140 ezer forintot.
  • 2018-tól a Diákhitel2-t már az önköltséges idegennyelvi képzésekben résztvevők is igényelhetik.
  • A Diákhitel1 törlesztését bevonják az adó- és járulékmentes cafeteria juttatások körébe.
  • A rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők esetében az ellátás folyósításának ideje alatt az állam átvállalja a kamat megfizetését az ügyfél helyett.

 

A változásokra való tekintettel, szeptember 15. helyett, szeptember 30-ig lehet igényelni a Diákhitel2-t. Akik esetleg már önköltségből befizették képzési díjukat, és a változások miatt mégis igényt tartanának a Diákhite2-re, azok október 15-ig igényelhetik a hitelt, és a hónap végéig visszakapják a korábban befizetett összeget.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...