Vajon megéri egy személyi kölcsönt kiváltani?

  2017. június 08.

Ha gyors, kisebb összegű kölcsönre van szüksége, akkor jöhet szóba a személyi kölcsön. A személyi kölcsön igénylése nagyon egyszerű, ingatlan fedezet sem kell hozzá. Azonban ez egyben hátrányát is jelenti, mert pont emiatt, hogy ingatlan fedezet nem szükséges igényléséhez, kamata drágább, mint a jelzálog fedezetű hiteleké. Ha minden szükséges dokumentumot beszerzett hiteligényléséhez, és minden banki követelménynek megfelelt, akkor a személyi kölcsön pár napon belül számláján lehet.

Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, hogy nem tudja fizetni a törlesztőrészletet. Ennek több oka is lehet. Például, hogy nem volt elég körültekintő, és túlvállalta magát a hitelek terén, vagy esetleg rosszul ítélte meg a törlesztőrészlet nagyságát, és mégsem fér bele a havi kiadásokba. De az is lehet, hogy önhibáján kívül kerül egy olyan élethelyzetbe, hogy megterhelő lehet a hitel törlesztése. Ebben az esetben, ha nincs egyéb megtakarítása, amit esetleg felhasználhat a hitel törlesztésére, jöhet szóba a személyi hitel kiváltása. Amit érdemes erről tudni, hogy személyi hitelt, újabb személyi hitellel nem érdemes kiváltani, mert kamatozása nem lesz olcsóbb, mint az eredeti hitelé volt.

 

Ami segíthet az egy jelzálog alapú szabad felhasználású kölcsön, amivel adósságát rendezni tudja. Mivel ide szükséges egy fedezetül szolgáló ingatlan bevonása, a kamata olcsóbb lesz, mint az eredeti fedezet nélküli személyi hitelé volt.

Ha esetleg Önnek nem áll rendelkezésére megfelelő ingatlan, amit be tud vonni az ügyletbe, akkor sincs baj, mert csak annyi a teendő, hogy a bevonni kívánt ingatlan tulajdonosa a kölcsönszerződés aláírásával hozzájárul a hitelfelvételhez és a jelzálogjog bejegyzéséhez. Az viszont fontos, hogy a fedezetül felajánlott ingatlan megfeleljen a pénzintézet követelményeinek.

Tehát az ingatlanfedezet, egy fontos banki követelmény, aminek meg kell felelni a személyi hitel kiváltásakor. Ezen felül azért a hitelintézeteknek vannak még egyéb feltételeik, amiket elvárnak a hitelt kiváltó személytől:


hirdetés
  • A kiváltandó személyi kölcsön egyenlege nem mutathat hátralékot.
  • Felmondott személyi hitel egyik pénzintézetnél sem váltható ki.
  • A személyi kölcsön adósának problémamentes hitelmúlttal kell rendelkeznie, melyet a törlesztési bankszámla kivonatokkal igazolni kell.
  • Az igénylőnek jelenlegi munkahelyén legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
  • Próbaidejét illetve felmondási idejét töltő személy nem igényelheti a kölcsönt.

A fentieket összegezve, alaposan gondolja át, akár szakembert is bevonva, hogy biztosan megéri-e személyi kölcsönét kiváltani. Azt se felejtse el, hogy a hitel kiváltásának lehetnek egyszeri költségei is.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...