Változások a nulla százalékos kamatozású energiahatékonysági hitelben!

  2017. augusztus 23.

Országosan elérhető a hitelprogram, melynek keretében lehetőség van, a családi házak és társasházak energetikai korszerűsítésére. Az uniós program 2017. április 24-én indult, és 2022 végéig lehet rá pályázni. A keretösszeg közel 115 milliárd forint, ez több tízezer lakás illetve családi ház energetikai korszerűsítésére lehet elegendő. Szeptember 1-től változások várhatóak a nulla százalékos kamatozású energiahatékonysági hitelben. Mutatjuk!

 

Akár 20 éves futamidővel is igényelhető a nulla százalékos kamatozású hitel. Magánszemélyek 500 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhetik, a társasházak és lakásszövetkezetek pedig lakásonként 500 ezer forinttól 7 millió forintig. A hiteligényléseket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál (Budapest Bank, az FHB, a B3 Takarékszövetkezet és a Magyar Takarékbank) lehet benyújtani.

A hitel többek között igényelhető lesz a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, illetve napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére is.

 

A néhány hónapja indult program részletei, 2017. szeptember 1-től megváltoznak. Még kedvezőbbek lesznek. Ez most egy hatalmas lehetőség, azoknak, akik ingatlanjukat szeretnék valamilyen módon felújítani. Azon túl, hogy nulla százalékkal igényelhető a hitel, ami egy óriási kedvezmény, a korszerűsítéssel, felújítással havonta is hatalmas összegeket spórolhat meg.

 

Változások a nulla százalékos kamatozású energiahatékonysági hitelben:

  • Ha 2 millió forintot, vagy annál több hitelt vesz fel, 70%-ról 50%-ra csökken a szükséges fedezet mértéke.
  • A rendeltetésszerű használatot igazoló fűtési célú energetikai számlákat nem kötelező bemutatni.
  • A lakástakarék-pénztári megtakarításokat a kölcsön elő- vagy végtörlesztésére is felhasználhatják az ügyfelek, aminek a jövőben sem lesz plusz költsége.
  • A hiteligénylő a projekt megvalósításához más, vissza nem térítendő támogatást is felhasználhat.
  • Homlokzatszigetelésre is felvehető a pénz.

 


hirdetés

Jó hír, hogy a módosítások egy része, átvezethető a már megkötött szerződésekre is, illetve az adós maga kérheti a szeptember 1-től bevezetett változások érvényesítését, ha azok feltételei számára kedvezőbbek.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...