Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül

  2018. augusztus 30.

A bankokat jogszabály kötelezi arra, hogy csak akkor adjanak hitelt, ha van rendszeres jövedelme, hiszen tulajdonképpen ez lesz a személyi kölcsön fedezete. Ha megfelelő jövedelemmel rendelkezik, az egyik módja, hogy a bank felé ezt igazolja a munkáltatói igazolás. A jövedelem azért is fontos, mert az alapján állapítja meg a hitelintézet a hitelezhetőségi limitet. Abban minden bank egyetért, hogy minél nagyobb a bevétele, annál magasabb összeget tud biztonságosan felvenni. A kölcsön összegét tekintve a hitelintézetek a jövedelem akár három-négyszeresét adhatják oda a hiteligénylőknek. Most nézzük meg, hogyan vehető fel egy személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül. Egyáltalán felvehető-e? A válasz igen, megoldás létezik személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélküli felvételére. A munkáltatói igazolást el lehet kerülni, de jövedelem mindenképpen szükséges a hitelfelvételhez. A bankok abban is egyetértenek, hogy milyen típusú jövedelmet fogadnak el egy kölcsön felvételekor, vagyis, hogy mi számít jövedelemnek hitelfelvételkor.

 

A hitelintézetek kétféle jövedelmet ismernek el hiteligénylésnél:

  • Elsődleges jövedelem (önállóan megállják helyüket): a munkabér, amit alkalmazottként kap; vállalkozóként a saját magának fizetett bér; nyugdíjasként a nyugdíj
  • Másodlagos, vagy kiegészítő jövedelem (önállóan a bank nem tudja értékelni, de az elsődleges jövedelem mellé beszámíthatók): GYES, GYED, családi pótlék, szociális támogatások, ösztöndíjak, osztalék, részesedés stb.


Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül: Jövedelemigazolás

Van tehát lehetőség arra, hogy jövedelem alapján hitelezzenek a bankok, nem kell munkáltatói igazolás. Azt azonban fontos tudni, hogy valamilyen igazolás mindenképpen szükséges. Általában ez a 3-6 havi bankszámlakivonat alkalmazottként. Amennyiben nem alkalmazottként veszi fel a hitelt, az alábbi lehetőségei vannak:

  • Nyugdíjasként elég bevinni a nyugdíjigazolványt (törzslapot) a bankba, vagy 3 havi nyugdíjszelvényt, ha nem saját bankjánál intézi a hitelt és a bank nem látja a bankszámlakivonaton, hogy hozzájuk érkezik nyugdíja.
  • Vállalkozóként a NAV-tól kell kérni előző évi jövedelemigazolást és egyes esetekben a pénzintézet kérhet a vállalkozásról NAV 0-s igazolást is, hogy nincs köztartozása, adótartozása.

Ha a bank nem látja biztosítottnak a hitel visszafizetését, fedezetet és kezest is rendelhet a hitelszerződéshez, vagy amennyiben a hitelcélt többen használják fel és indokolt, adóstárs bevonásával biztosíthatja a hitel visszafizetését.

 

Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül: Kizáró okok

  • Legalább 3 hónapos munkaviszony, de van ahol 6-12 hónapot kérnek. Próbaidő, felmondási idő kizáró ok.
  • Határozott idejű munkaszerződés. (Néhány bankban elfogadják a 12 hónapig fennálló munkaszerződést.)
  • Nincsenek érvényes magyar azonosító okmányok.
  • Szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján (Vannak olyan pénzintézetek, melyek KHR listásoknak is adnak hitelt.).

 

Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül: Lehetséges?

Személyi kölcsön szinte minden bank kínálatában van. A személyi kölcsön igénylése gyorsabb a saját számlavezető bankjánál, ha oda érkezik jövedelme. A személyi kölcsön feltételei kedvezőbbek lehetnek, ha idegen bankban igényli a hitelt, mert bizonyos akciók keretein belül kamatkedvezményt kaphat, a jövedelemutalási kedvezmény mellett. A hitelintézetek általában 3-6 havi bankszámlakivonatot kérnek a személyi kölcsön igénylésekor, melyen szerepel jövedelme. A bank kérhet a bankszámlakivonaton kívül közüzemi számlákat és telefonszámlát is, legalább három hónapra visszamenőleg. Nem minden banknál van lehetőség készpénzes fizetéssel személyi kölcsönt felvenni. Amelyik bank lehetőséget ad erre, ott munkáltatói igazolás is szükséges. Egy hitelfelvételhez egyéb dokumentumok is szükségesek, melyekről nem árt előre tájékozódni, hogy beszerzésük ne hátráltassa a hitelfelvételt.


hirdetés

A legjobb hitelkonstrukció kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Több bank ajánlatát találja egy helyen, rendszerünk segítségével kiválaszthatja a legkedvezőbbet.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...