Spórolási tippek

  2019. január 16.

Sokan tesznek újévi fogadalmat, nincs ez másként az anyagiak terén sem. Mindenki igyekszik mindig több pénzt félretenni, megtakarítani, de spórolni nem egyszerű dolog. Érdemes leülni, és végig gondolni, hogy mi az, amit sikerült megvalósítani az elmúlt évben, és mi az, amit nem. Ha megtörtént a számvetés, lehet új pénzügyi célokat kitűzni. Ahhoz, hogy az idei évben sikeresen megvalósítsa pénzügyeit fontos, hogy legyen megfelelő bevétele, és ahhoz mérten ésszerűen költse pénzét. Íme a leghatékonyabb spórolási tippek, amelyekkel az idei évben többet megtakaríthat, mint amennyit tavaly sikerült.

 

Spórolási tippek – Vásárlás

  • 30 napos szabály: Érdemes kipróbálni nagy értékű vásárlások előtt. Ennek lényege, hogy ha valami nagyon drága dolgot szeretne megvásárolni 30 nap gondolkodási időt adjon magának. Ha 30 nap után is úgy gondolja, hogy biztosan szüksége van az árura, csak akkor vásárolja meg. Kétség nem fér hozzá, hogy pr- és marketingszakemberek dolga az, hogy a lakosság azonnal belevágjon a vásárlásba. Erre rengeteg trükköt dolgoztak ki. A legismertebbek a következők: azonnali bankkártyás fizetési lehetőség, pár napig tart csak az akció, korlátozott kedvezményes árukészlet, előrendelhető szuper újdonságok, stb.
  • Korlátozott tévénézés: Ha megváltoztatja tévénézési szokásait, és kevesebbet tévézik, elkerülheti a sok reklámot, amelyek fogyasztásra ösztönzik a lakosságot. Ha gyermek is van a családban érdemes nekik is inkább más helyről mesefilmeket vetíteni, ahol nincsenek reklámok, így ők is felhagynak a drága játékok utáni sóvárgással.
  • Árösszehasonlító oldalak használata: Ha egy drágább műszaki cikket készül vásárolni használja ezeket az oldalakat, és hasonlítsa össze, hogy a különböző üzletekben mennyibe kerül a kiszemelt árucikk. Ezzel nagyobb összegeket, akár 20-30 ezer forintot is spórolhat.
  • Bevásárlólista: A bevásárlólista nagyon hasznos dolog, mert akkor nem céltalanul nézelődik az ember a boltban, és szed össze mindenféle felesleges holmit, hanem a listán szereplő dolgokat vásárolja meg. Érdemes megnézni a közeli közértek akciós ajánlatait, így még olcsóbban is hozzájuthat a termékekhez.

 


hirdetés

Spórolási tippek – Bankszámla

Gyakran az ügyfelek nincsenek tisztában bankszámlájuk költségeivel. Nem is tudják, hogy esetleg a piacon elérhető számukra egy kedvezőbb ajánlat. Egy számlának nagyon sokféle költsége lehet, amik közül egy kettő kifejezetten drága. Léteznek például olyan számlacsomagok, amelyeknek az első évben egyáltalán nincs költségük (nincs számlanyitási és számlavezetési díj, ingyenes a számlakivonat, nem kell fizetni az utalások után sem). Ezeknél a számlacsomagoknál a készpénzfelvétel mind a saját mind az idegen ATM-ből egyaránt ingyenes. Az SMS értesítéseknek sincs se havi, se üzenetenkénti díja.

 

Spórolási tippek – Hitelek

  • Hitelkártya – Személyi kölcsön: Ha jól tudja használni, akkor a hitelkártya egy nagyon jó dolog, hiszen 45-53 napig ingyen használhatja a bank pénzét. Többféle kedvezmény is társulhat hozzá, például a kártyás vásárlások után a legtöbb bank 1-3%-os visszatérítést ír jóvá. A hitelkártyánál az egyik legfontosabb szabály, hogy időben fizesse vissza tartozását, mert ha nem sikerül, akkor előbb kamatot, majd büntetőkamatot kell fizetni a hitelintézetnek. Tehát, ha okosan tudja használni hitelkártyáját, akár pénzt is kereshet vele, viszont, ha tudja magáról, hogy nem képes betartani a hitelkártyára vonatkozó szabályokat, nem érdemes hitelkártyát tartania, mert csak adósságokba veri magát. Ezért, ha gyorsan pénzre van szüksége, akkor inkább személyi kölcsönt igényeljen, mert kamatai nagyon kedvezőek, és pár nap alatt hozzájuthat. A választásban a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátor segítségére lehet.
  • Hitelkiváltás: Ezzel sok pénz megspórolhat. Vizsgálja meg régebben felvett hiteleit, mert valószínű, hogy azóta jöttek ki új, kedvezőbb hiteltermékek a piacon. A hitelek költségei az elmúlt években jelentősen csökkentek. Egy hitelkiváltással éves szinten akár százezreket is megspórolhat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...